En värld efter COVID19 kräver intersektionella feministiska samtal utan gränser!

Arrangör Feministiskt Forum Stockholm, ABF Stockholm och Coordinadora Feminista Latinoamericana
Tid 2020-10-07 18:3019:15
Plats ABF-huset, Sveavägen 41 Sandlersalen, plan 1, Stockholm
Standardbiljett
 

Folkhälsokrisen COVID19 är den första globala krisen i det kollektiva minnet där varenda land i världen involverats och drabbats. Krisen har visat tydligt hur orättvis världen är organiserad och hur folkhälsoriskerna och efterföljande kriser, drabbar olika stater olika, men även hur olika befolkningsgrupper inom en och samma stat drabbas olika beroende på klass, etnicitet, “ras”, ålder, kön, landsdel, etc. 

De sociala rörelserna i Latinamerika, bland de den feministiska rörelsen analyserar krisen utifrån skärningspunkterna baserade på kön, klass, “ras”, etnicitet, ursprung, ålder osv. Utifrån dessa diskussioner vill man se krisen som en unik möjlighet till förnyelse som banar väg för samhällsförnyelse och omdaning. Vi vill dela med oss av dessa diskussioner och inspireras av de förslag som växer fram där.

Medverkande: Claudia Arenas Ferro
Carmen Blanco Valer

m.fl.


Samtalet är en del av Feministiskt Forum 2020. Du hittar mer info om forumet: https://www.facebook.com/events/498007457731900


Feministiskt Forum 2020 sker i samarbete med RFSU, Byggnads Stockholm-Gotland, RFSL och ABF Stockholm.


Obs! Vi tillämpar givetvis Folkhälsomyndighetens restriktioner/rekommendationer. Därför begränsar vi antalet besökare i våra lokaler till max 50 personer (inklusive medverkande). Möbleringen i salen på ABF Stockholm anpassas efter rekommenderat avstånd på 1,5 - 2 meter. Vi ber alla våra besökare att respektera detta. Välkommen!