KURS: LÄR DIG GÖRA FILM FÖR SOCIALA MEDIER

Arrangör Arrangörer i Norr
Tid 2020-02-25 13:0017:00
Plats Älvsby folkhögskola Nygrensvägen 28 942 33 ÄLVSBYN
KURS: LÄR DIG GÖRA FILM FÖR SOCIALA MEDIER
 

LÄR DIG GÖRA FILM FÖR SOCIALA MEDIER

Lär dig allt du behöver för att komma igång och göra snygga filmer för sociala medier eller er webbplats. Vi använder oss av teknik som alla har tillgång till i form av mobilkameror och kostnadsfria programvaror för videoredigering. Du lär dig under kursen att filma och klippa filmer i din mobiltelefon, och får en massa tips för hur du ska göra för att dina filmer ska få genomslag på sociala medier.

På kurstillfället lär du dig göra filmer som är fullt jämförbara med professionella videoproduktioner!

Vår kursledare är Pontus Wikström från Mera Film: https://merafilm.nu/

KURSENS UPPLÄGG

Kursen består av fyra delar:

Del 1 – digital lärplattform som du får tillgång till via inloggning ca en vecka innan kursdagen.

Innan kursdagen får du tillgång till en serie videolektioner på vår lärplattform. Filmerna är sammanlagt två timmar, och du lär dig bland annat: Planera innehållet i dina filmer, ta snygga videobilder, ta ett bra ljud, skapa en bra ljussättning och ge filmen en publik. 

Del 2 – kursdagen

Kursdagen pågår mellan 13.00 – 17.00. Under dagen har vi olika övningar där du får spela in och sedan klippa ihop filmer i din mobiltelefon genom att använda appen Adobe Premiere Clip. Du får spela in två filmer under dagen, en film efter ett färdigt manus och en film efter egen idé.

Del 3 – digital lärplattform

Du får ett nytt mejl efter kursen med tillgång till ytterligare en serie videolektioner som ger dig mer kunskap kring att filma med något annat än mobiltelefonen, hur du redigerar film på din dator och att producera en film.

Del 4 – Support genom sluten Facebookgrupp

Du får tillgång till en sluten Facebookgrupp där du kan lägga upp dina filmer och få återkoppling kring dem av mig och andra medlemmar i gruppen.

VIKTIG INFO

Kursen kostar 300:- inkl. moms och du faktureras i efterskott. För dig som är upp till 26 år är kursen helt kostnadsfri. Anmälan är bindande när det bekräftats av projektet, plats kan överlåtas vid behov enligt ök med Arrangörer i Norr. 

I kursavgiften ingår lunch som serveras mellan 12-13.00 samt eftermiddagsfika och frukt. Kursen har ett värde av ca 4000:- och möjliggörs genom projektet Arrangörer i Norr, i samverkan med Älvsbyns Folkhögskola.

FÖR VEM?

Workshopen är för dig som är aktiv arrangör inom kulturområdet och bosatt i Norrbotten. Kursen har ett begränsat antal platser, och vid fler anmälda än möjliga deltagare, kan vi komma att göra ett urval. Urvalet görs i samverkan med våra projektpartners. Kursen riktar sig inte till dig som är företagare inom andra branscher. 

AV VEM?

Denna kurs genomförs i samverkan med Älvsbyns Folkhögskola som är statsbidragsberättigade. För deras rapportering behöver vi förnamn, efternamn och fullständigt personnummer. Dessa uppgifter ska anges i anmälan genom Simple Signup och hanteras enligt GDPR.

Projektpartners: Kulturföreningen Ebeneser (projektägare), Norrbottensmusiken, Riksteatern Norrbotten, BD Pop och Skådebanan Norrbotten.

Projektet finansieras av: Region Norrbotten, Kulturrådet, Länsstyrelsen Norrbotten och Sparbanken Nord – Framtidsbanken.