Seglingskurs steg 2

Arrangör Vind o Vatten
Plats Askfatshamnen, Dalarö, Stockholm
Fullbokad
Steg 2, 30 maj-2 juni, för kvinnor
1000 kr
Steg 2, 6- 9 juni, 4 dagar, för alla
1000 kr
Steg 2, 16-18 juli, 3 dagar, för kvinnor
1000 kr
Steg 2, 23-25 juli, 3 dagar, för alla
1000 kr
30 maj-2 juni, väntelista
 
6-9 juni väntelista
 
16-18 juli, väntelista
 
23-25 juli, väntelista
 

Seglingskurs Stockholms skärgård, fortsättning

4 dagar 6995 kr

3 dagar 5695 kr

Seglingskurs i Stockholms skärgård – fortsättningskurs, för dig som behärskar grunderna i segling eller har gått en nybörjarkurs. Under tre eller fyra dagar går vi igenom hantering och trimning av kölbåt under skiftande förhållanden. Du bor ombord och ni är endast fyra deltagare ombord. Om du har Förarintyg kan du efter kursen examineras för seglarintyg steg 2.

Genom att boka och betala en bokningsavgift om 1000 kr säkrar du din plats. Faktura sänds ut för slutbetalning 30 dagar innan kursstart.

Vem kan gå kursen?

Denna seglingskurs är lämplig för dig som har varit med som gast en del utan att ta eget ansvar, eller om du seglat en del men känner att du vill få mer kläm på hur man egentligen gör för att få båten att segla bättre och snabbare. Vi går igenom alla trim-möjligheter och övar mera på att segla och manövrera självständigt. Vi övar på olika typer av tilläggningar, för motor och för segel, och precis som på steg 1 är säkerhetsfrågor en viktig bit. För att få avlägga provet för Seglarintyg steg 2 ska du ha Seglarintyg steg 1 samt Förarintyg, eller kunskaper motsvarande dessa intyg.

Kursinnehåll

Under hela seglingskursen bor vi ombord och lägger varje dag till för lunch. Under nätterna ankrar vi i trygga naturhamnar. Du lär dig mer om hur man planerar sin seglingsrutt utanför farlederna och hur man hittar en säker natthamn och lägger till med hänsyn till de rådande omständigheterna. Vi går igenom mer om väder och säkerhet ombord och lär oss hur man trimmar seglen säkert för olika vindstyrkor och vindriktningar.

Under denna seglingskurs får alla gott om tid att öva på alla moment, och dessutom uppleva den vackra södra skärgården. Det är nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö.

Kursmål

Målet med denna seglingskurs är att du ska klara av att självständigt hantera en normalstor segelbåt under olika väder- och vindförhållanden. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 2 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 3, radarintyg, kanalintyg osv. När du har tagit Kustskepparintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation kan du fortsätta på Steg 3, den avancerade kursen i segling.

Om våra båtar

Du seglar och bor på en välutrustad och mycket bekväm båt. Den har gott om plats i sittbrunnen och under däck. Du sover antingen i en hytt som du delar med en annan deltagare eller i en av salongens två breda sköna kojer.

Utöver Linjett 35 använder vi även en fin Dufour 34 Performance och ibland en Beneteau Oceanis 40. Våra instruktörer Birgitta, Thomas, Ann och Eva har alla sjöbefälsexamen klass 8 och lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling. Vi seglar våra egna båtar, så vi känner dem väl!

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också täcken, kuddar, sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga…

Båtarna är utrustade med varmdusch i ute eller inne samt toalett med tank. Det finns ofta jolle och jollemotor. Läs mer om Vind o Vatten på vår hemsida!

Villkor

Kom ihåg att boka avbeställningsskydd i samband med att du betalar kursavgiften, om du vill ha möjlighet att få tillbaka kursavgiften om du skulle få förhinder att delta. Länk till ERV försäkringar kommer med ditt digitala kvitto!

Kontakt: Birgitta Silfverhielm, ägare, skeppare och instruktör
070-7432914