Grid lunch - Från förtryck till frihet - hopp för kvinnor i prostitution och trafficking i Malmö

Arrangör Nätverket GRID
Tid 2024-10-25 11:3013:00
Plats Restaurang Millenium, Polisvägen 1, Höllviken
Standardbiljett
 

Välkomna till oktober månads nätverkslunch som blir synnerligen extra intressant och viktig!


Vi gästas under lunchen av Charlotte Stridh, fd Gridda, som nedan berättar om organisationen Hela Människan i Malmö och dess viktiga arbete. 

Genom att vi får information och upplysning kan vi också hjälpa fler kvinnor ur misären och in i eget företagande, med organisationens hjälp. 

Charlottes info: 

Från förtryck till frihet - hopp för kvinnor i prostitution och trafficking i Malmö 

Prostitution sker inte längre på gatorna i Malmö. Det sker i lägenheter runt om i staden. 

Trafficking är inte bara på film, människohandlare finns i Skåne. Dessa aktiviteter är dessutom tätt förknippade med annan brottslighet som drog- och vapenhandel, våld, penningtvätt och bedrägerier. 

Det är en mörk värld, men det finns hopp! Hela Människan i Malmö är en av få aktörer inom civilsamhället i södra Sverige som arbetar för att upptäcka, upprätta och utrusta dessa kvinnor. Vi driver skyddande boenden, uppsök och ger professionell hjälp i samarbete med jurister, psykologer och myndigheter. 

Välkommen till ett föredrag där du får veta hur “businessen” prostitution och trafficking fungerar bakom kulisserna, hur Hela Människan i Malmö arbetar och vad som krävs för att skapa förändring. Det är spännande, otäckt, men också engagerande. Vad hade hänt om vi inte brydde oss? Vi måste göra vad vi kan för att minska lidandet, stötta våra systrar som lever med helt andra förutsättningar än vi, och lagföra förövarna. 

Charlotte Stridh är tidigare verksamhetschef för Hela Människan i Malmö, och arbetar idag på Djäkne Startup Studio med marknadsföring och kommunikation i unga mjukvarubolag. Dessförinnan var hon marknads- och kommunikationschef inom IT och har även drivit det egna bolaget Textomera (då hon också var engagerad medlem i Grid). 

Ser mycket fram emot att träffa er! 

Vänliga hälsningar Charlotte

och styrelsen i Grid gm Carina Johansson, ordförande