The teacher

Arrangör MRF - Filmfestival för mänskliga rättigheter
Plats Bergsjöns kulturhus, Göteborg
The teacher
 

En palestinsk lärare på Västbanken kämpar för att förena sitt livsfarliga engagemang för politiskt motstånd med sitt emotionella stöd för en av sina elever och chansen till ett nytt romantiskt förhållande med en volontärarbetare.

Förstörelsen av ett palestinsk hem och mordet på en palestinsk pojke sätter igång en spiral av händelser. Läraren Basem försöker stötta den avlidne pojkens yngre bror, Adam, från att söka hämnd och istället satsa på sin utbildning. Samtidigt är Basem själv involverad i motståndsrörelsen, vilket gör det hela komplicerat. Filmen är inspirerad av en verklig incident som utspelade sig 2014.

The Teacher är skriven och regisserad av den brittisk-palestinska filmskaparen Farah Nabulsi och är hennes långfilmsdebut. Filmen hade premiär på Torontos internationella filmfestival 2023. Farah grundade 2016 Native Liberty Production med syfte att skapa filmer för att uppmärksamma förhållandena i Palestina.

Regi Farah Nabulsi Längd: 118 min  Land: Palestina, Storbritannien 2023 Språk: arabiska och engelska textad på: engelska