Skövde kommun: Workshop med Åsa Kadowaki

Arrangör Samordningsförbundet Skaraborg
Tid 2024-10-25 09:0016:00
Plats Wennerbergssalen, Vuxenutbildningen, gamla läroverket
Förmiddag 9:00–11:30, Workshop med Åsa Kadowaki
 
Eftermiddag 13:00–15:30, Workshop med Åsa Kadowaki
 

Workshop för chefer med personalansvar
Syftet är att ge dig som chef kunskap och verktyg att använda i dialogen med dina medarbetare med målet att öka arbetsplatsnärvaron. Under workshopen blandas föreläsning med dialog där du som chef får möjlighet att både reflektera, ställa frågor och träna dig i vissa kommunikationsmoment.

Åsa Kadowaki
Åsa Kadowaki är specialist i psykiatri och legitimerad KBT-terapeut. I dag arbetar hon som konsulterande psykiater och är knuten till ett flertal vårdcentraler i Linköping. Åsa är en omtyckt föreläsare som med utgångspunkt i ACT, beteendemedicin, vid flertalet tillfällen föreläst för medarbetare och chefer anställda på kommuner i Skaraborg, Västra Götalandsregionen, Försäkringskassan samt Arbetsförmedlingen.
Vi har fått ett allt omognare samhälle där problem som hör livet till betraktas som onormalt och sjukt, menar Åsa Kadowaki.
– Det är inte längre normalt att må dåligt när livet gör ont. Människor söker sig till sjukvården med berättelser om lidande och påfrestningar. Och som läkare är vi tränade i att lyssna och bekräfta det patienten säger. Och det är viktigt. Men det är inte alltid så att det är patienten som vet bäst vad som är medicinskt bra för honom eller henne. Åsa problematiserar kring om vi gjort livet till en sjukdom. Hon visar på att det känns att man lever, och att i våra olika professioner är det viktigt att vi hjälper utan att stjälpa!