Söndagskurs: Skriva feelgood

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-11-24 13:0017:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
Skriva feelgood
1500 kr
Lilla lektörspaketet
900 kr

Vill du skriva en feelgoodroman och öka chansen att bli utgiven? Då är du välkommen till "Skriva feelgood" med Jorun Modén. I senaste Feelgoodfestivalen var åtta av Joruns tidigare elever nominerade. Hon har handlett ett stort antal feelgoodförfattare och även agerat konsult och lektör för flera feelgoodförfattare. Kursen passar även dig som skriver romance eller romantasy. 

Kursbeskrivning
På författarkursen "Skriva feelgood" går vi igenom hur dramaturgin i en feelgood behöver fungera för att läsaren ska bli tillfredsställd. Att förstå dramaturgin räcker dock inte: du behöver också kunna tillföra något nytt och originellt. Knep kring att bli mer originell blir ett viktigt moment i kursen. Vi går dessutom igenom hur du vågar vara sensuell.  

Författare som är i början av processen att skriva feelgoodroman är lika välkomna som de som kommit lite längre. Om du redan har ett synopsis och ett utkast kan du beställa lektörspaket som tillägg (dessa finns endast i begränsat antal). Lektörspaketet omfattar ett synopsis på max 1.000 ord och ett urval texter på högst 5.000 ord sammanlagt. Du får tips kring dramaturgi, karaktärsutveckling, gestaltning och stil. 

Förkunskaper
Du har gått Författarkurs 1 eller tillägnat dig motsvarande kunskaper på egen hand, till exempel genom självstudier eller på en annan skrivarkurs. Mejla gärna jorun.moden@gmail.com om du har frågor. 

Kursledare, lokal och pris
Din kursledare blir författaren Jorun Modén som har handlett ett stort antal författare som i dag är utgivna inom feelgood och romance. Vi träffas en söndageftermiddag i vår fina lokal på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan i Stockholm.
Pris: 1.500 kr inklusive moms. 

Utförlig dokumentation ingår, inklusive tips för att planera en feelgoodroman, hitta en originell vinkel och våga vara sensuell. Kurserna får ständigt högsta betyg och målet är att du ska bli lika nöjd. Vänligen läs igenom hela kursinformationen innan du bokar.
Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Flera av Jorun Modéns tidigare elever är nominerade i Feelgoodfestivalen.

KURSPLAN

Om du råkar bli förkyld får du en ZOOM-länk. Varje lektion spelas in så att du kan repetera i minst 100 dagar efter avslutad kurs. 

13-14 Att hjärnstorma och utveckla idéer
Hur hittar du idéer och uppslag till din roman? Vilka miljöer, karaktärer och relationsmönster vill du utforska? Finns det teman som är typiska för genren och hur vrider och vänder du på dessa för att bli mer originell? Både du som är i början av processen och du som kommit lite längre kan räkna med aha-upplevelser och inspiration. Skrivövningar. 

14-15 Dramaturgi för feelgood, romance och fantasy
Det finns gemensamma nämnare för dramaturgi när det gäller feelgood och närbesläktade genrer. Lär dig vilka moment som brukar vara som mest kritiska. Hur vågar vi avvika från mönstren och skapa något helt nytt? Om karaktärer och deras utveckling. 

FIKA

15:10 Våga vara sensuell
Inom feelgood och romance vill läsaren få uppleva sensuell läsning. Hur skriver du sensuellt och spännande? Finns det gränser för hur sensuell och erotisk en text bör vara beroende på genre?  

15:30 Finslipa dina feelgoodkapitel
Vi studerar hur du komponerar ett kapitel som gör läsaren nyfiken, håller röda tråden och driver handlingen vidare. 

16-17 Bokförlag och följebrev
Vi går igenom vad du behöver tänka på när du vill skicka manuset till bokförlag. Du får också tips på hur du skriver ett följebrev - din inträdesbiljett för att bli läst av bokförlaget. Frågestund och avstämning av alla projekt.

Kurslokalen, hund och fika
La Petite Mort är en mötesplats för kultur, design och litteratur alldeles vid Karlaplan. Hund förekommer i lokalen. Kaffe/ te och en chokladbit ingår i kurspriset.

Så hittar du till La Petite Mort: Adressen är Grevgatan 68. Lokalen ligger alldeles vid T-bana Karlaplan.

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/