Akademiträff

Arrangör NÄTVERKET- Idéburen sektor Skåne, MSI
Tid 2024-08-29 08:3010:00
Akademiträff
 

Tema: Innovativ samverkan för ökad inkludering – exemplet Kraftsamling Herrgården

 

Samtidens samhällsutmaningar kräver ofta en bred samverkan, med aktörer från flera olika samhällssektorer. På Herrgården, i Rosengård, finns en rad komplexa utmaningar, så som hög barnfattigdom, arbetslöshet, lågt valdeltagande och lägre förväntad medellivslängd än många andra platser i Malmö. Kraftsamling Herrgården är ett försök att närma sig de här problemen och har under drygt tio års tid en löpande samverkan mellan kommun, civilsamhälle, näringsliv, akademi och boende i området. Sedan ett par år tillbaka har samarbetet formaliserats genom ett så kallat ”idéburet offentligt partnerskap” (IOP). I avtalet har parterna kommit överens om att samarbeta för att skapa en långsiktigt hållbar utveckling på Herrgården. 

 

Träffen inleds med reflektioner om organisering i mellanrummet från Jonas Alwall och Sissi Ingman, båda universitetslektorer vid fakulteten för kultur och samhälle. Vilka möjligheter och svårigheter finns i den här typen av samarbeten? 

 

Därefter håller vi ett gemensamt samtal med er deltagare om er kunskap, erfarenhet och perspektiv på innovativ samverkan på tvärs av sektorerna. 

 

Väl mött!