Fördjupningskurs i konsthistoria med Historielabbet (Digitalt)

Arrangör Historielabbet
Tid 2024-11-04 18:302024-11-25 20:00
Plats Zoom
Digital kurs
600 kr

Fördjupningskurs i konsthistoria med Historielabbet

Vill du lära dig mer om konstnärliga tekniker i relation till samhälle, politik och konsthistoria? Då passar denna kvällskurs dig!

Kursen är vid fyra tillfällen, varje tillfälle är 1,5 timme.  Kursen är tematiskt uppbyggd runt måleri, skulptur, design & hantverk samt foto & film. Du får en fördjupad förståelse för olika förhållningssätt inom dessa genrer.

Kursen belyser sociala och konsthistoriska hierarkier: Hur har normer och ideal sett ut? Vad har olika medier haft för status? Vad har räknats som konst? Vem har kunnat uttrycka sig hur? Hur har konst använts för att utöva makt och hur kan konst användas för att ta makten tillbaka?   

Kursen hålls på måndag, 4, 11, 18, 25/11 2024, kl.18.30-20.00 på zoom. 

Sista anmälningdagen är 31/10, länk skickas den 1/11 till alla deltagare.
Kostnad: 600:- per person

Du bör ha vissa förkunskaper (eg. stort allmänintresse) men du behöver inte hagått Historielabbets introduktionskurs för att delta.

Om Historielabbet:
Vi är en fortbildningsorganisation för en mer inkluderande konsthistorieskrivning. Historielabbet lyfter fram kvinnliga- och queera konstnärer, samt ger en bild av historien som visar på konstnärliga uttryck, inte bara från Europa, utan från hela världen. Vi vill alltså lämna ”historien” i singular för att istället öppna upp den i plural!