Nils Holgerssons underbara resa genom Tornedalen - Tornedalsteatern

Arrangör kultur- och utbildningsförvaltningen
Plats Kiruna kommun , Giron, Jukkas? Vgi fre? , Kiruna
Föreställning 1
 
Föreställning 2
 
Föreställning 3
 
Föreställning 4
 
Föreställning 5
 
Föreställning 6
 
Föreställning 7
 
Föreställning 8
 

”Nils Holgerssons underbara resa genom Tornedalen”
Tornedalsteatern kommer till Kiruna kommun v. 46 tisdag -fredag 12-15 november. 2 föreställningar per dag. Förslagsvis 9:30 och kl 12. Men möjligt att justera. Max 30 barn/föreställning. Mörkläggning och 8x8 m spelyta. 
Föreställningens längd: ca 40 min.

Publikstorlek: Max 30 personer. Det blir en interaktiv föreställning, så vi tror att föreställningen blir bättre om barnen redan känner sig trygga i gruppen och känner varandra. Så blanda inte olika skolor på en föreställning.

Lokalens storlek: 8x8 m med takhöjden minst 2,8 m. Mörkläggning är ett krav. Vi tänker oss t.ex. scenen på Folkets hus eller en black box eller en sal där det går att mörklägga. Publik och skådespelare befinner sig på samma utrymme så det behövs ingen läktare. Loger: Helst 2 st

Om vi spelar kl 9:30 så måste vi komma in i lokalen kvällen innan. T.ex. kl 18. Efter sista föreställningen så packar vi ihop och lämnar lokalen ca 2 timmar efter sista föreställningen.

Målgrupp: Årskurs 1 och 2 i första hand. Även förskoleklass och årskurs 3 kan fungera.

Det är ännu en arbetstitel, som ju säger en hel del. Tornedalen saknas i Selma Lagerlöfs klassiska bok om pysslingen Nils Holgersson. Då fick barnen inte lära sig om Tornedalen. Nu är det självklart att våra barn ska lära sig om vårt eget spännande område. Publiken (barnen) får följa med på en spännande resa från Laxforsen i norr till Sandskär i söder. På fyra platser får barnen träffa på olika djur som har problem. Tillsammans med hustomten får de försöka hjälpa djuret som hamnat i knipa. Sensmoralen är att det finns många olika sätt att hjälpa varandra. Det kommer bli en magisk upplevelse!

Manus: Edvin Löfgren m.fl.

Regi: Lisa Hennix Raukola

Skådespelare: Edvin Löfgren, Ros-Mari Barmosse och Klara Pasma

Tekniker: Ola Kostet


För frågor kontakta Sofia Lagerlöf Määttä, kulturstrateg Kiruna kommun. 0980 - 70551. Sofia.lagerlof-maatta@kiruna.se