Soloafton med Pontus Carron

Arrangör Forsby Kvarn Musikscen
Tid 2024-08-24 19:0021:30
Plats Forsby Kvarn, Enköping
Soloafton med Pontus Carron
300 kr

Pontus Carron är en mycket lovande pianist som redan har flera prestigefulla utmärkelser och utbildningar med sig; San Dona di Piave International Piano Competition, Swedish International Duo Competition och Nordic Piano Competition. Likväl som pris från The Royal Swedish Academy of Music samt The Grand Lodge of Sweden med flera. Han gjorde sin debutkonsert efter avslutad utbildning på den Kungliga musikhögskolan i Stockholm, på Grünewaldhallen i Konserthuset, Stockholm 2018. Pontus Carron har framträtt runt om i Europa och har som solist spelat med bl.a. Sveriges Radios Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester och Gävle Symfoniorkester. 2020 debuterade han med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm i Beethovens tredje pianokonsert.
Axplock ur vad som står att läsa om honom: "Pianisten Pontus Carron låter musiken tala. Med fullständig behärskning fängslar han åhörarna genom att på ett mystiskt vis få det att låta som om allt uppstår just nu. Det finns inte en tråkig ton eller självklar fras. Djupt och uttrycksfullt. Till poesi och drama blir här musiken." 
I kvarnsalens "Soloafton med Pontus Carron" spelar han musik av bl a C Franck, R Schumann, F Schubert och L van Beethoven.