Intensivhelg: Författarkurs 2 på La Petite Mort

Arrangör Författarkurs.se - Jorun Modén
Tid 2024-11-30 10:002024-12-01 17:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, Stockholm
Early Bird - boka tidigt och få 300 kr rabatt (fåtal platser)
3200 kr
Intensivhelg del 2: Fördjupning för författare
3500 kr
Lilla lektörspaketet (synopsis + 15 A4)
800 kr

Vill du bli författare? Under en intensivhelg med Författarkurs 2: Fördjupning får du verktyg för att fördjupa ditt skrivande med konfliktlager, en dialogteknik för proffs, samt lektioner i gestaltning och stil på hög nivå. Vi gör också en workshop för att komponera en twist. Dessutom får du hjälp med att hitta rätt dramaturgi för ditt skrivprojekt. Under helgens sista timme går vi igenom tips till ditt följebrev, vanliga fallgropar i manus, och hur du marknadsför dig som författare. 

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Vi träffas i den förtrollande miljön på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan.   

Kursen har fått högsta betyg av tidigare deltagare och mitt mål är att du ska bli lika nöjd. Läs gärna oberoende recensioner via Kurser.se

Utbyte av feedback
Vill du ta med och utveckla en manusidé under helgen, går det utmärkt. Du har också möjlighet att få utbyta feedback med andra kursdeltagare på upp till 3 texter, max 15 sidor totalt.

Förkunskaper
För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 bör du ha med dig grunder i kreativt skrivande: drama, karaktärsskildring, dialoger och gestaltning samt stil. Du är välkommen att kontakta kursledaren om du har frågor kring förkunskaper.


Lilla lektörspaketet
Om du vill ha lektörsläsning på ett synopsis på max 2 sidor samt upp till 15 sidor text (A4 med 1 1/2 radavstånd, Times New Roman 12 punkter och normala marginaler) kan du beställa "Lilla lektörspaketet" som tillval. 
Du får en guide till att skriva synopsis inför kursstart och kursledaren kontaktar dig för att komma överens om när du får återkoppling. 


KURSPLAN

LÖRDAG
10 – 11 Nystart. Genväg till flow och mer inspiration. 

11 – 12.30 Drama, berättelsens stigar, prolog och premiss. Tips på dramaturgi beroende på genre och författare.
12:30 LUNCH och eget skrivande eller strövtåg. 
16.30  17.30 Fördjupa karaktärer och tre lager konflikt.
17.30 - 18.30 Dialogteknik för proffs: Konflikt, filter och puls. 

SÖNDAG
10 – 11 Polaritet, berättarknep och twist. 
11 – 12 Stilkänsla och gestaltning på hög nivå.
12 – 13 LUNCH
13 – 14 Scenteknik, rekvisita och kapitelklippning. 
14 – 15 Feedbackgrupper + fika 
15 – 16 Stryka och förhöja
16 - 17 Följebrev, förlag och marknadsföring.
Bonus: Fallgropar i nybörjarmanus.

Utförlig dokumentation ingår: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar efter helgen. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Ett stort antal tidigare deltagare är nu utgivna - läs mer här

FIKA OCH LUNCH
Kaffe/ te och en chokladbit ingår i kurspriset. Lunch tillkommer - det finns flera restauranger och caféer i närområdet. 

Så hittar du till La Petite Mort
Adressen är Grevgatan 68
La Petite Mort ligger alldeles vid T-bana Karlaplan. 

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande men vid sjukdom, olycksfall eller inställt evenemang får du hela kursavgiften tillbaka. 

Kursledare
Din kursledare blir Jorun Modén, en av landets mest anlitade skrivlärare. Hon arbetar som författare och är aktuell med "Skriv skriv skriv: Verktyg för författare" samt romanen "Embla - Om du ändå levde nu." Ett stort antal bland Jorun Modéns elever är nu utgivna författare - du träffar dem på Forfattarkurs.se  Kontakta kursledaren om du önskar dig lektörsläsning på ett urval texter eller ett helt manus. 

Frågor eller funderingar? Maila din kursledare: jorun.moden@gmail.com!