Författarkurs 2 GRUND - Distanskurs i egen takt

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-07-13 19:002024-08-31 21:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 2 GRUND - Distans
1200 kr

Vill du bli författare eller utforska ditt kreativa skrivande? Det här är en författarkurs avsedd för självstudier. Du har tillgång till kursen hela sommaren 2024 och får en gratis förlängning om du inte hinner färdigt. Så fort du har bokat får du inloggningsuppgifter. 

Det här är en avancerad författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Du får mer kunskap om dramaturgiska mönster och genre, studerar konfliktlager, lär dig en dialogteknik för proffs, fördjupar din gestaltning och tar del av knep för att skapa en spännande twist. 
Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande.

Läs noga igenom kursbeskrivningen innan du bokar. Så fort du har bokat får du ett kvitto - kallelse och inloggningsuppgifter skickas första veckan i januari. Hinner du inte klart kursen får du en fribiljett till nästa kursperiod. Om du önskar betala med faktura är du välkommen att maila jorun.moden@gmail.com 

På denna sida kan du boka GRUNDPAKET och du får ett automatiskt kvitto. Klicka HÄR om du snarare önskar boka PROFFSPAKET. Priset för grundpaketet är 1.200 kronor (inklusive moms). Det ingår ingen lärarfeedback i GRUND - om du vill få respons på texter ska du i stället välja PROFFS. 

Fokus i Författarkurs 2 är: 
Fördjupa scener och karaktärer med konfliktlager, lär dig en avancerad dialogteknik, vässa din gestaltning och känsla för rytm och melodi, berättarteknik och twist, samt scenteknik. Du får bonusmaterial såsom dramaturgiska modeller för olika typer av skrivprojekt, genre och berättarmagi, men också tips om hur du tar dig igenom individuella skrivhinder. För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 ska du ha gått del 1 eller motsvarande (där du har lärt dig drama, karaktärsskildring och gestaltning samt grundläggande stilmedvetenhet).

Målgrupp:
Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).
Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 


Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Om du väljer grundpaketet får du inspelade videolektioner med övningar samt lektioner presenterade i text och bild. Perfekt för dig som vill studera helt i egen takt!

Följande ingår också i grundpaketet:
1. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar  och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande,. 

2. Inbjudan till en sluten Facebookgrupp.

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar. Samma verktyg ingår oavsett val av paket, men i grundpaketet är lektionerna inspelade. 

Lektion 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Omskola din inre kritiker. 

Lektion 2. Drama på avancerad nivå. 

Lektion 3. 
Karaktärsutveckling på djupet. Tre lager konflikt. 

Lektion 4. Dialogteknik för proffs.

Lektion 5. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.

Lektion 6. Berättarknep, polaritet och vändning.

Lektion 7. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi.

Lektion 8. Bokförlag.

Studietakt och schema
Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Räkna med att du behöver lägga 2 – 10 timmar i veckan beroende på ambitionsnivå och individuell studietakt. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften.
Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Du anmäler dig via länken överst på sidan. 

Fullbokat? Maila jorun.moden@gmail.com om du vill stå på kölista.