Författarkurs 1 PROFFS på La Petite Mort

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-09-01 13:002024-10-20 15:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
Författarkurs 1 på La Petite Mort
3500 kr

Välkommen att studera Författarkurs 1 PROFFS hösten 2024! Start den 1 september. 

Vill du förverkliga dina författardrömmar? Författarkurs 1 PROFFS ger dig gedigna grunder i kreativt skrivande. Din kursledare blir Jorun Modén som har handlett ett stort antal författare som i dag är utgivna. Hösten 2024 kan du gå Författarkurs 1 13-15 på söndagar i vår fina lokal på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan i Stockholm. Kursen 
passar dig som är ambitiös, vill ha lärarhandledning och drömmer om att ge ut din bok. 

Författarkurs 1 har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Vänligen läs igenom hela kursinformationen innan du bokar. 

Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).
Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 80 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.
Pris: 3.600 kr inklusive moms. 

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 


Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är dock lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Du som väljer att studera Författarkurs 1 i Stockholm får:

1. Åtta lektioner fördelade på sju tillfällen i vår attraktiva lokal vid Karlaplan med teori, skrivuppgifter och grupparbeten. Vi genomför bland annat en spännande workshop om dramaturgi, tränar miljöspaning och utforskar stil.

2. Svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Vid förhinder får du en PDF med en sammanfattning av lektionen samt övningar.  

3. Lärarfeedback och möjlighet att diskutera dina texter med andra kursdeltagare. 
Vid upp till tre tillfällen får du lektörskritik på texter som du själv väljer: ett synopsis på max 1.000 ord och 1-3 texter på max 3.000 ord totalt, vilket motsvarar ca 10 - 15 boksidor. Din kursledare är erfaren författare och lektör, och har hjälpt ett stort antal elever och klienter att förverkliga sina författardrömmar. 

4. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

5. Allt material ingår och du får en PDF på cirka 80 sidor med alla lektioner och övingar när kursen är slut. 

Kursplan: en överblick
1 september, 8 september, 15 september, 22 september, 29 september, 13 oktober och 20 oktober.  

Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

 Vecka 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem. 

 Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

 Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Vecka 7. Berättarknep och publicering.  

Kurslokalen, hund och fika
La Petite Mort är en mötesplats för kultur, design och litteratur alldeles vid Karlaplan. Hund förekommer i lokalen. 
Kaffe/ te och en chokladbit ingår i kurspriset.

Så hittar du till La Petite Mort: Adressen är Grevgatan 68. Lokalen ligger alldeles vid T-bana Karlaplan.

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/