Författarkurs 1 PROFFS i Stockholm

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-09-22 13:002024-10-20 15:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
22 september. Levande karaktärer.
500 kr
29 september. Dialoger.
500 kr
13 oktober. Förtrollande miljöer.
500 kr
20 oktober. Knäck gestaltningskoden.
500 kr
3 november. Berättarknep och bokutgivning.
500 kr

Välkommen att studera Författarkurs 1 PROFFS hösten 2024! Välj mellan att boka hela kursen eller just de söndagar du behöver. Om du vill gå hela kursen så blir det ett nytt tillfälle den 2 februari 2024. Du kan också välja att gå kursen i form av en intensivhelg

Kursen passar dig som är ambitiös, vill ha lärarhandledning och drömmer om att ge ut din bok. Din kursledare blir Jorun Modén som har handlett ett stort antal författare som i dag är utgivna. Författarkurs 1 har fått högsta betyg från tidigare deltagare och målet är att du ska bli lika nöjd. 

Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet. Om du bokar hela terminen ingår feedback på ett urval av dina texter. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).
Material ingår.
Pris: 3.100 kr inklusive moms för 6 söndagar, tips om skrivtid och flow samt feedback på ett synopsis och 3.000 ord. 
Enstaka lektioner kostar 500 kr - då ingår inte feedback.



KURSPLAN: EN ÖVERBLICK


9 september. Skrivtid och flow. Du lär dig ta kontrollen över din skrivtid och hantera olika former av skrivhinder. Konsten att utbyta konstruktiv kritik och en uppgörese med din inre kritiker ingår.
 

15 september. Drama Queen. Lär dig dramaturgi för olika typer av skrivprojekt och genre, till exempel feelgood, thriller, skräck och fantasy. Du får tips om vanliga nybörjarmissar och lär dig att sortera idéer och scener till en välfungerande struktur. Välja perspektiv.

22 september. Levande karaktärer. Lär dig att snabbt skissa en karaktär som läsarna bryr sig om och vill följa under en hel roman. Att fördjupa en karaktär och skapa en utvecklingskurva. 

29 september. Dialoger. Hur skriver du levande och spännande dialog? När har du dialogläge? Hur kan repliker säga något om karaktärerna och engagera din läsare?

13 oktober. Förtrollande miljöer. Utforska hur sinnesintryck kan bli till en palett för att skapa stämning, känslor och effekter. Skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och hitta en balans i antalet detaljer. 

20 oktober. Knäck gestaltningskoden. Att gestalta behöver inte vara ett mysterium. Vi knäcker gestaltningskoden och du får lära dig vad som är absolut viktigast för att utveckla en stil som berör. Bonusmaterial: Självredigering - så förbättrar du snabbt en text på egen hand. 

3 november. Berättarknep och bokutgivning. Lär dig trappa upp spänningen som en mästare. Du får mina bästa berättarknep. Vi pratar också om bokutgivning och vad som krävs när du skickar manuset till ett bokförlag. 

Kurslokalen, hund och fika
La Petite Mort är en mötesplats för kultur, design och litteratur alldeles vid Karlaplan. Hund förekommer i lokalen. Kaffe/ te och en chokladbit ingår i kurspriset.

Så hittar du till La Petite Mort: Adressen är Grevgatan 68. Lokalen ligger alldeles vid T-bana Karlaplan.

Recensioner 

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/