Konstnärssamtal Linnéa Sundling - Platsens Minne

Arrangör Danscentrum Norr och Vilhelmina Folkbibliotek
Tid 2024-05-30 19:0020:00
Plats Vilhelmina folkbibliotek (Vilhelmina folkets hus)
Konstnärssamtal 30 maj
 

Konstnärssamtal Linnéa Sundling - dansare och koreograf
Varmt välkomna till ett konstnärssamtal med dansaren och koreografen Linnéa Sundling. Linnéa är tillsammans med textilkonstnären Ida Isak Westerberg på residens i Vilhelmina v 21-22 med projektet Platsens minne och under detta samtal kommer hon att berätta om processen, visa bilder och dans. 

30 maj kl 19.00
Biljett bokas här utan kostnad.

Platsens minne

I projektet Platsens minne undersöker vi vad marken har att berätta och hur det uttrycker sig genom kropp och garn. Under vår första arbetsperiod arbetar vi med att besöka olika platser där vi har våra rötter och färga garn med de växter som finns närvarande. Vi experimenterar också med dans och koreografi med hjälp av övningar som bottnar i idén att alla marker har en röst, och hur den rösten skulle kunna se ut. 

Residenset och konstnärssamtalet är del av det interregionala dansresidensprogram som Danscentrum Norr driver, finansierat av de fyra norra regionerna.
Konstnärssamtalet arrangeras i samarbete med Vilhelmina Folkbibliotek.

 projektet Platsens minne undersöker vi vad marken har att berätta och hur det uttrycker sig genom kropp och garn. Under vår första arbetsperiod arbetar vi med att besöka olika platser där vi har våra rötter och färga garn med de växter som finns närvarande. Vi experimenterar också med dans och koreografi med hjälp av övningar som bottnar i idén att alla marker har en röst, och hur den rösten skulle kunna se ut. projektet Platsens minne undersöker vi vad marken har att berätta och hur det uttrycker sig genom kropp och garn. Under vår första arbetsperiod arbetar vi med att besöka olika platser där vi har våra rötter och färga garn med de växter som finns närvarande. Vi experimenterar också med dans och koreografi med hjälp av övningar som bottnar i idén att alla marker har en röst, och hur den rösten skulle kunna se ut.