Författarkurs 2 PROFFS

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-11-05 19:002024-12-17 00:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 2. - PROFFSPAKET: Live med lärarfeedback
3200 kr

Vill du bli utgiven författare? I den här kursen får du verktyg för att fördjupa ditt skrivande med konfliktlager och dramaturgi, en dialogteknik för proffs, kunskaper om hur du komponerar scener som får ditt manus att lyfta, samt lektioner i gestaltning och stil på hög nivå. Vi gör också en workshop för att komponera en twist. Om du vill får du dessutom hjälp med ett följebrev och lär dig mer om bokbranschen.

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Klassrummet kommer hem till dig via ZOOM och lektionssajt oavsett var du råkar befinna dig!Allt det här ingår:

1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten.

Vi genomför bland annat en spännande workshop om berättarknep och twist! Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt.

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid upp till fem tillfällen får du lärarfeedback (totalt ca 20 - 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare.

4. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

5. Utförlig dokumentation: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 bör du ha med dig grunder i kreativt skrivande: drama, karaktärsskildring, dialoger och gestaltning samt stil. Du är välkommen att kontakta kursledaren om du har frågor kring förkunskaper.

Schema i ZOOM för proffspaket
Utöver lektionerna i ZOOM får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar. Du som väljer proffspaketet deltar live och har även möjlighet att få lektörsomdöme på ett urval texter. Räkna med att du behöver lägga minst 3 – 7 timmar i veckan. Om du råkar missa ett tillfälle får du tillgång till inspelningen så att du enkelt kan ta igen lektionen. Lektionerna pågår mellan 19:00 - 20:30.  

Tisdag den 5 november - Kursstart
Lektion 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Omskola din inre kritiker. Genomgång av att utbyta kritik.

Tisdag den 12 november
Lektion 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.

Tisdag den 19 november
Lektion 3. Dialogteknik för proffs.

Tisdag den 26 november
Lektion 4. Fördjupning/Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.

Tisdag den 2 december
Lektion 5. Berättarknep, polaritet och vändning.

Tisdag den 10 december
Lektion 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi.

Tisdag den 17 december
Lektion 7. Bokförlag och följebrev. Ihopknytning och planering framåt

Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

På denna sida kan du boka PROFFSPAKET. Klicka HÄR om du snarare önskar boka GRUNDPAKET.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Författarkurser på distans med Jorun Modén

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften.

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Du anmäler dig via länken överst på sidan. 

Fullbokat? Maila jorun.moden@gmail.com om du vill stå på kölista.