GRÖNT PADDELPASS 2024

Arrangör Umeå Kanotklubb
Plats Nydala (Umeå Kanotklubbs förråd), Umeå
Fullbokad
KLUBB KAJAK
1250 kr
PRIVAT KAJAK (din egen)
1250 kr

GRÖNT PADDELPASS* // EPP 2 (andra steget)

Kursen hålls över totalt 3 dagar: 

Vecka 26 Lördag:  kl 13:30 - 16:00
Vecka 26 Söndag: kl 13:30 - 16:00
Vecka 27 Lördag:  kl 13:30 - 16:00

UPPLÄGGET PÅ KURSEN?
Kursen är 2,5h x 3 dagar. Tiden är teori och paddling varvat.

FÖRKUNSKAPER?
Simkunnig 100 meter samt kunskaper i nivå med gult paddelpass.

UNGDOM ELLER VUXEN?
Ungdom är du hela året du är 18år.
Sedan tecknar du vuxen.

VAD LÄR MAN SIG?
Olika räddningstekniker. Vi övar på olika paddeltekniker för att etablera ett driv och flyt i paddlingen. Det kommer även att introduceras en progression inför kanotistens utveckling till nästa nivå. Teoripassen är om miljön.
Du erhåller gult eller grönt paddelpass efter examination.

DAG 1)
Introduktion i grön nivå på paddelteknik, paddeln och hur det fungerar generellt att röra sig med en kajak. Vi provar också att välta med kajaken, det ingår detta säkerhetsmoment i grönt paddelpass samt att vi övar självräddning.

DAG 2)
Kamraträddning och de teoretiska delar som ingår i grönt paddelpass dvs kunskap om naturen och allemansrätten där man rör sig med kajak.

DAG 3)
Vi examinerar de delar som ingår i grönt paddelpass.
Det tar tid att gå igenom kamraträddning och självräddning därför ligger examinationen en egen dag.

VAR?
Platsen är UKK:s förråd på Nydala i Umeå och kajaker och paddlar finns på plats att låna. Flytväst finns men ta gärna med en egen.

VAD TAR JAG MED?
Kajak om du bokar att ta med kajak.
Inte kajak om du bokar klubbens kajaker (begränsat antal).
Flytväst om du har egen, kläder att paddla i som tål att bli blöta, handduk och torra kläder att byta till efter passet. Gärna vatten, en frukt eller fika att äta efter passet.

SJUKDOM?
Pengarna åter vid sjukdom.


Välkommen på Umeå Kanotklubb


*Paddelpass är ett "färgsystem" inom kanotsporten för att koda vilken kunskap man besitter. Ledarna på kursen har blått paddelpass och har god erfarenhet från sporten. Gult är första steget och lägger tonvikt på att man har grunden. Grönt är nästa steg där man lär sig räddningstekniker och progress att bli bättre tekniskt. Systemet efter grönt är sedan högst frivilligt att fortsätta inom men i UKK har vi en metodik att gul eller grön "ska" man vara för att få hänga med på våra turer ut på havet. Det är grundläggande steg som gör att du känner dig tryggare men också turledaren i klubben vet vilken nivå det är på gruppens kompetenser sedan på våra turer.