Nätverksträff Avfall Web och statistik 2024

Arrangör Avfall Sverige
Tid 2024-05-21 12:002024-05-22 13:00
Plats Fagerudd Spa & konferens, Enköping
Användarträff Avfall Web 2024
 

Användarträff i Nätverket för Statistik & Benchmarking 21-22 maj 2024

Tema: Förpackningsinsamling


Välkommen till årets mest spännande händelse för alla som är engagerade i Avfall Web!

Från 2024 har kommunerna ansvar för insamlingen av förpackningar, och senast 2027 ska alla hushåll ha tillgång till fastighetsnära insamling. Avfall Web är ett viktigt verktyg för rapportering, uppföljning och analys av förpackningsinsamlingen. Denna träff är en unik möjlighet att dela erfarenheter och diskutera insamlingssystem, rutiner för statistikinsamling, rapportering och överlämning av förpackningar.

Pär Johansson från Rangola Verksamhetsutveckling kommer att ge förslag på hur bland annat mängder, insamlingssystem och kostnader kan rapporteras in och följas upp från 2025. Pär kommer också att dela med sig av några resultat från tester och analyser av förpackningsinsamling från mellersta och norra Sverige.

Men det är inte allt! Jörgen Leander och Karin Engström från Miljö & Avfallsbyrån kommer att ta oss igenom flera spännande projekt:

  • Guide för införande av FNI-system: insamlingsresultat, miljö, ekonomi, uppföljning

  • Förslag på rutiner för kvalitetssäkring vid fastighetsnära insamling av förpackningar

  • Rutiner vid samlastning av förpackningar från hushåll och icke samlokaliserade verksamheter

  • Kvalitetssäkring av plockanalyser, inklusive komplettering med förpackningar i manualen

 Evenemanget riktar sig till alla som arbetar med inmatning och användning av statistik och nyckeltal i Avfall Web. Vi strävar efter att utveckla användningen av statistik och benchmarking för att driva och förbättra verksamheten. Benchmarkingen kommer att fokusera på deltagande kommuner och bolag.

Efter första dagens intensiva diskussioner och kunskapsdelning väntar en avkopplande kväll med mingel vid Fagerudds sjönära relaxanläggning. Ta med dig badkläder för årets första dopp och var med under prisutdelningen från vår kluriga frågesport!

Vi har bokat 25 rum för deltagarna, så först till kvarn gäller! Kan du tänka dig att bo i dubbelrum vore det bra om du redan vid anmälan kan ange det och i så fall med vem.

Vi ser fram emot att träffa dig på användarträffen 2024 - en händelse du inte vill missa!


Pris: 
4 500 kr

Anmälan: Senast 26

 april

Frågor: Jenny Westin, jenny.westin@avfallsverige.se