Författarkurs 4 - FLOW med HJÄLTENS RESA

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-09-05 19:002024-12-20 21:00
Plats Distans, Online
Intresseanmälan - Skapandets Väg med Hjältens resa
 

Välkommen att skicka en intresseanmälan för Författarkurs 4 på distans: Skapandets Väg med Hjältens resa. Nästa kursstart planeras till hösten 2024. Denna kurs går på halvfart och räcker därmed hela terminen. Kursen kostar 3.200 kr för hela terminen. Det kostar inget att skicka en intresseanmälan och det är inte bindande, utan du kommer att få mer information om kursen när schemat är klart. 

SKAPANDETS VÄG: Flow med Hjältens resa
Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Under kursens åtta lektioner utforskar vi skrivandets process på djupet och prövar verktyg för att skriva mer levande. Dessutom vågar vi bryta mot regler och uppfinna egna! Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler (Hjältens resa ), Julia Cameron (kreativitet) och Margaret Atwood (om författarens dubbla natur).

Pris: 2.600 kr för enbart kursen: live-lektioner via ZOOM (8 x 90 minuter), material, hemuppgifter, bonusartiklar och tillgång till lektionssajt i minst två extraveckor.

Kurs med lektörspaket: Du kan också välja kurs med lektörspaket för 600 kr extra - då kostar kursen totalt 
3.200 kr för åtta lektioner och hela terminen. I lektörspaketet ingår ett synopsis på max 1.000 ord samt högst 5.000 ord fördelade på 1-3 texter (motsvarar drygt 20 boksidor). 

Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London.

Kursplan – en överblick
Utöver temat varje vecka får du bonustips, kortfilmer och verktyg till ditt skrivande.
1. Resan börjar. Författartyper och skrivritualer. 
Musik och flow. Tystnad. 

2. Arketyper i berättelser.
Bonus: Byrackor och kloner. Knep för att skapa karaktärer som blir levande och berör. 

3. Den kreativa hjärnan. 
Att byta hjärnspår. Övningar för mer kreativitet. Den läsande och skrivande hjärnan.

4. Hjältens resa.
Bonus: Joruns knep för att skapa mönster i berättelser. Finns det formler för olika genre? 

5. Relationer och psyke.
Att använda arketyper som masker.

6. Den kreativa hjärnan.
Att läsa och skriva som hallucinatorisk upplevelse eller virtuell verklighet. 

 7. Verktyg för berättarproffs.
Berättelsens själ. Budskap och patos. 

8. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig.
Dagdrömmar och det undermedvetna. Planering framåt. 

Bonusmaterial ingår, till exempel redigering för proffs och artiklar med verktyg och inspiration till dittt skrivande. 

Allt det här får du
Kursen pågår under en hel termin + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Du får en ny lektion ca varannan vecka plus ett antal bonusmaterial med guider och tips. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 5 timmar per studievecka. Varannan vecka har vi dessutom ZOOM-lektion 17:30 - 19:00. Varje lektion spelas in och är tillgänglig i minst 100 dagar efter lektionstillfället. Du kan alltså enkelt ta igen eller repetera om du råkar missa ett zoominarium. 

Zoominarier
Varje zoominarium pågår i cirka 90 minuter. Datumen är preliminära - när kursplaneringen är klar kommer schemat att presenteras här. 

Nivå:
 Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).

Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar. 
Antal deltagare: Max 15. 
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. Du får både live-lektioner via ZOOM och tillgång till en lektionssajt. Klassrummet och din lärare kommer alltså hem till dig oavsett var du råkar befinna dig!

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/