Workshop: Välkommen till Krisen!

Arrangör Creative Ebeneser
Tid 2022-01-19 09:0016:00
Plats Online - via Zoom, Luleå

Eventet stängt för nya bokningar

OBS! Denna workshop ges online, via Zoom!


Workshop: Välkommen till Krisen!

Workshopledare: Agnes Török och Alve Lindebaum

Tid: Onsdag 19/1: 09-16.00


Hamnar du i oförutsedd kris kring ditt frilansande då och då? Välkommen till krisen är en workshop i att planera dina mål, din tid och dina resurser för att förebygga att krisen slår till på riktigt!

Hur hittar du balans i din arbetsdag? Hur kommer du ihåg allt du ska göra? Hur ser du till att både tid och pengar går ihop i ditt jobb? Vad finns det för metoder och tekniska lösningar för att skapa långsiktighet i ditt frilansande? I kort - hur undviker du Krisen?


I denna workshop om två pass (förmiddag och eftermiddag) djupdyker vi i hållbarhet i våra arbetsliv, med fokus på det kommande halvårets utmaningar, styrkor och mål. Vi får syn på våra egna processer och testar konkreta verktyg som kan stötta upp och bidra till produktivitet och kreativitet.


Workshopens första del fokuserar på inventering och processmål. Den andra delen fokuserar på konkreta planeringsverktyg, analoga samt digitala redskap för produktivitet och organisering.

 

Konsekvent över de två passen reflekterar ni deltagarna över den egna processen, era egna utmaningar, och de egna behoven. Vi använder gruppen som resurs för att få syn på sina styrkor och stöd i att förebygga krisande. När del ett och två av workshopen är slut kommer ni deltagare ha en plan för det kommande halvårets utmaningar, och konkreta verktyg för att möta dem - helt krisfritt!


Agnes Török Agnes är verksam författare, scenkonstnär och pedagog. Hen har arbetat med TED talks och varit anställd av BBC för att tillgängliggöra kultur digitalt. Hen är idag anställd på Balettakademien som lärare i Hållbar Karriär för kulturarbetare och håller regelbundet kurser med fokus på crowdfunding, digital närvaro, konstnärliga processer och frilanskunskap.


Alve Lindebaum

Alve Lindenbaum är verksam som dramaturg och manusförfattare, utbildad vid bl.a. Alma Manusutbildning. Som dramaturg får den dyka ner i några av sina favoritområden; struktur, översikt och coaching - att hjälpa författaren att hitta rätt berättelse för sin vision. Alve har alltid njutit av att organisera och sortera och märker frivilligt upp dina lådor om du släpper in den i ditt hem! Alve är tillsammans med Theo Lindberg (Chimney) och WIFT initiativtagare till TNFN – Trans & Non-binary Film Network. Det första internationella nätverket för transpersoner i filmbranschen.

Välkommen till Krisen är ett samarbete mellan Agnes Török, Alve Lindenbaum och Transit Kulturinkubator - och ett djupdyk i att bygga hållbarhet i en kulturbransch i konstant förändring. 


Du som deltar ska vara verksam i Norrbotten, inom kulturella och kreativa näringar.

Workshopen är kostnadsfri för dig som deltar. 

Du investerar din tid och ditt engagemang.


Vid avanmälan mindre än 48 timmar innan, eller om du uteblir utan att meddela, tar vi en avgift på 300:-. Med det vill vi säga: skulle du få förhinder – hör av dig!


För frågor - kontakta:
Fredrika Johansson, Projektledare – Creative Ebeneser fredrika@ebeneser.nu

Projektet Creative Ebeneser finansieras av: Luleå kommun, Region Norrbotten, Sparbanken Nord - Framtidsbanken och Längmanska företagarfonden.