AI + Optisk mätteknik = Sant

Arrangör Adopticum, AI Sweden & Region Västerbotten
Tid 2021-12-10 10:0012:00
Plats Via webben eller i Pansalen, The Great Northern, Skellefteå
AI + Optisk mätteknik = Sant
 

Du kan delta på plats eller via webben! Länk till webbsändningen kommer skickas ut i separat mail senare.

Det finns stora synergier mellan optisk mätteknik och AI. Optisk mätteknik stärker AI-området genom att underlätta den mödosamma processen med datainsamling. AI har i sin tur stora möjligheter för att bidra till ännu mer intelligenta optiska mätsystem.

AI, artificiell intelligens, kommer för de flesta företag att bli lika självklart som webben är idag. Men vad innebär det? Hur kan företag komma i gång med AI? Vad kan det göra för nytta för din verksamhet? Och på vilket sätt kan optisk mätteknik och bildanalys bidra till att forma helt nya AI-lösningar?

Optisk mätteknik är ett område som omfattar alla former av kamera- och sensorbaserade mätsystem. Systemen nyttjar bildanalys för att tolka bilderna och utifrån tolkningen fatta beslut.
Många av oss använder optisk mätteknik dagligen, utan att tänka på det. Vi självskannar matvaror i butiken eller låser upp mobiltelefonen med ansiktsigenkänning.
 
Optiska mätsystem har möjlighet att generera stora datamängder, något som är en förutsättning för att kunna bygga bra AI-lösningar och om teknikområdena används tillsammans kan vassa lösningar utvecklas.
Föreläsning tar utgångspunkt i fältet AI och förklarar vad det innebär och vad det kan bidra med i olika typer av verksamheter. Du får lyssna till exempel på lösningar där AI bidrar till att analysera bilder för att dra slutsatser. Ambitionen med denna föreläsning är att ge en introduktion till AI-området och visa hur optisk mätteknik och AI kan jobba tillsammans.

Delta på plats i Skellefteå eller via webbsändning.

På agendan:

Maria Strand, vVD, Adopticum

Sanna Orellano, Projektledare, AI Sweden

Thomas Kvist, Projektledare RegAI,Region Västerbotten

Jörgen Olofsson, Chief Innovation Officer, COS Systems


Väl mött!