Cirkularitet i praktiken – hur gör vi och var börjar vi?

Arrangör Cleantech Östergötland, Envima, Prodelox
Tid 2021-04-09 08:0009:00
Plats Digitalt - anslutningslänk skickas i anslutning till evenemangets genomförand...
Standardbiljett
 

Den 9/4 bjuder Cleantech Östergötland, Envima och Prodelox in till ett fullspäckat frukostwebinar på temat cirkularitet och hur det påverkar vårt sätt att nyttja, konsumera och tillverka produkter.  Vi får goda exempel från verkligheten och konkreta tips på vägen mot en mer cirkulär värld.

Vi välkomnar Klas Gustafsson, vice Vd Tekniska verken och ledamot i Delegationen för cirkulär ekonomi, som kommer att ge oss en inflygning i ämnesområdet cirkulär ekonomi, hur delegationens arbete fortskrider samt hur den rykande färska handlingsplanen – ”100 åtgärder för cirkulär omställning av Sverige” kommer att skapa nya affärsmöjligheter och samarbeten.

Därefter beskriver Robert Armerö från Prodelox hur man genom att kombinera teknik, kreativitet och strategi kan driva utvecklingen av nya, smarta lösningar som bidrar till hållbara cirkulära affärer och stärkta varumärken. Robert har bjudit med sig Conny Karlsson, grundare av Livable Orb för att beskriva hur deras samarbete har sett ut. Livable Orb är ett kombinerat health- och enviro tech-bolag som med hjälp av sin portabla luftrenare för barnvagnar skyddar barn från skadliga luftföroreningar.

Näst på tur i programmet står Anna Axelsson från Envima som berättar om hur de stöttar företag och organisationer under sin hållbarhetsresa; både på strategisk nivå och som löpande stöd, allt i syfte att bidra till en hållbar framtid! Med sig har Anna Mia Boozer, marknadschef på HAGS i Aneby, ett företag som sedan starten 1948 drivits av att skapa aktiva utomhusmiljöer för alla generationer.

Webinariet avslutas med ett samtal där Anna och Robert berättar om hur de med sina olika erfarenheter och expertområden är väl rustade att ta sig an utmaningarna som följer med att anpassa verksamheter, produkter och tjänster till att bli mer cirkulära.

Varmt välkommen!