ForskarFredag 2021

Arrangör Campus Skellefteå
Frukostmöte Lärarstudenter 2021-09-24 00:002021-09-25 00:00
Plats Campus Skellefteå - Online-valfritt, Skellefteå
ForskarFredag 2021
 

ForskarFredag 24-25 september 2021

Årets ForskarFredag gick igenom ett antal omvälvande beslut som slutgiltigt innebar att eventet flyttades till sista veckan i november i förhoppning om lösare Covid-19 restriktioner. Så blev det inte och eventet blev online  och med detta kunde vi erbjuda 100-tals programpunkter i hela Sverige  som samordnats av Vetenskap & Allmänhet. I Skellefteå valde vi att spela in Campus Talks´ Science där man erbjöds inblick inom en rad forskningsområden. Ett digitalt besök på Forskningsinstitutet RISE, Europa Direkt tipsrunda. Panelsamtal där gymnasielever ställt frågor som lokala forskare besvarade och man kunde även delta på en spiknings ceremoni och veta lite mer om hur en forskarkarriär kan se ut. Delta i massexperimentet Svinnkollen och lyssna på podd om järnvägens betydelse

Materialet är tillgängligt på Campuswebben  och via Nyhetsbrevet/Programmet

I år var det tvunget att begränsa programmet för att under förutsättningarna hinna erbjuda ett program i tid men nu hoppas vi på ett bättre år - tillsammans!

Vill ni vara med 2021

Enligt önskemål så lämnar jag nu in en ansökan inför att vara med även nästa år, men då på den vanliga tiden 24-25 september - och man kan med fördel tänka hela vecka 38. 

Fyll gärna i intresseanmälan, notera att eventet innebär koppling till forskning på något vis och vi kan hjälpa till med det. Intresseanmälan är ej bindande. Jag återkopplar i början på nästa år.

Torunn Törnblom, Kommunikatör marknadsenheten, Skellefteå kommun & projektledare ForskarFredag Skellefteå

Frågor: torunn.tornblom@skelleftea.se