Airsoft spel - Utansjö fabriken 18/10 -20

Arrangör Västernorrlands Airsoftförening
Tid 2020-10-18 09:3018:00
Plats Timmervägen 5, 870 15 Utansjö, Härnösand
Utansjö 18/10
Platser kvar: 16
 

Västernorrlands Airsoftförening bjuder in till spel på fabriken i Utansjö 18/10 - 20.


OBS! 50st platser på detta spel inkl crew.

OBLIGATORISKT
Om du inte redan är medlem i föreningen så blir du det kostnadsfritt genom att registrera dig under denna länk:
(Detta är obligatoriskt och ett krav från markägaren för att få spela på området, då du får en täckande olycksfallsförsäkring genom föreningen)

Insläpp sker från 10:00.
Säkerhetsgenomgång för nya 11:30.
Spelstart är 12:00.
Lunchpaus ~13:30, det kommer bjudas på enklare hamburgare (vegetariskt alternativ också) 
Återstart av spel ~14:15

Avgift för spel
Inför denna gång så kör vi ett speciellt upplägg, du som spelare är ansvarig att köpa "Loot" (en skatt) innan spelet. Något av ett värde av ~50kr.

Det vill säga ingen avgift i vanlig bemärkelse! 

"Looten"/"skatten" kan vara vad som helst exempelvis: En snabbladdare, Ett 6-pack läsk, Presentkort, you name it!.... Ungefärligt värde 50kr.

Denna "loot" ska du bära med dig under spelets gång, om/när du blir skjuten så kan din motspelare komma fram och fråga om du har någon "loot" dvs "loota" dig. 
Det samma gäller dig när du skjuter någon! Då har du chansen att "loota" den personen. 
Om du inte har någon loot, så säger du bara det när du blir frågad. 
Det kan vara så att du eller någon annan har fått tag på flertalet "skatter" under spelets gång. Vid dom fallen så går det bara att ta en "skatt". Personen som blir "lootad" får helt enkelt visa vad den har, så får man välja "skatt".

Det kan vara bra att ha en liten ryggsäck med sig att förvara looten i. 

Parkering och Safezone 
Kommer denna gång att vara på betongytan vid Byggnad "C" precis norr om spelområdet. 

Regler för området (under editering):

Länk till karta


Åldersgräns 18år
Max 1,2J inomhus. 
Aktiva hörselkåpor och vapenlampa rekommenderas!


Fly från Utansjö. 

Företag världen runt med både privata och statliga intressen har länge forskat för att få fram ett i längden hållbart energiframställande. Då värdens populationer växer lavinartat har både intresset att värna det egna landet och den egna plånboken växt fram och skapat en värld där nästan vilka medel som helst är tillåtna för att helga ändamålet. 

I en fabrik intill polarcirkeln i norr har ett privat forskarlag med resurser från alla världens hörn lyckats framställa en materia som utan tvekan kommer förändra villkoren för framtidens energiförsörjning. Men rykten börjar att florera på de mörkare delarna av internet och bland stängda dörrar i världens olika regeringar att denna materia är att jämföra med de mest potenta kemiska stridsmedel. Jämförbara med medel som länga varit förbjudna. 

När forskarlaget i Utansjö utan förvarning bara försvinner från världens yta står plötsligt världen i panik. Rykten går att denna materia är gömda djupt inne i fabriken i hopp om att rätt krafter ska få tag på dem. Ett dussintal militära förband från olika länder sänds till fabriken i norr samtidigt som privata uppdragsgivare skickar stridsfolk i olika grupperingar. Världen med Sverige blundar och lägger locket på, medans de som skickats till Utansjö har en order gemensamt, hitta Materian och lämna inga vittnen levande. 


Idén bygger på att du och ditt lag ska hitta 7 st stenar i utansjö som är placerade i lootboxes. Varje lag får en färg tilldelad sig och det är bara stenar med samma färg som får plockas av laget. Varje låda innehåller en sten av varje färg, vilket betyder att samtliga lag kommer behöva besöka samma plats för att hitta sin sten. För att kunna lämna Utansjö och vinna spelet behöver ditt lag samtliga 7 stenar på plats vid Exit. 

Spawns. 

Varje lag får en tilldelad spawn. Denna spawn är endast relevant vid spelstart. När någon eller några i ditt lag dör, så går denna eller dessa utanför den gulmarkerade linjen för att vänta 10 minuter för att återigen gå in i spel. Obs, det är tillåtet att gå utanför den gula linjen en mindre sträcka för att undvika att ni blir spawn killade. 

Loot, Värdesaker.

De gröna markerade Zonerna kommer innehålla stenar. Du ska hämta ditt lags samtliga 7 stenar för att kunna betala kaptenen på båten för att ta dig ifrån Utansjö Bruk.
(Varje zoon kommer hålla lootboxes för samtliga lag, du får endast ta stenar som tillhör ditt lag, alltså lämna det som inte är tilldelat ditt lag.) 

Exit, 

När du och dina kamrater samlat på er tillräckligt med Stenar och tagit er till Exit, ska ni Ringa en Crew, Hålla Exit till dess att någon I crew kommit och granskat eran loot. Om ni har lootat tillräckligt kommer ni att ha möjligheten att Lämna Utansjö och vinna spelet. 


Vandrarna.

Det kommer finnas ett X antal annonyma spelare gömda I utansjö. Dessa kommer att röra sig runt vissa zoner för att skydda stenarna och sedan försöka jaga spelare som hittat den loot som de är själva är utsända för att hitta. Dessa vandrare som de kallas, ryktas ha ett finger eller två i forskarlagets försvinnande. 


Ide, tanke. 

Tanken med spelet är att öppna upp så mycket av Utansjö Bruk som möjligt för spel. Varje lag kommer att bli tvingade att röra sig över spelområdet för att kunna vinna och fly från Utansjö. 

För att hindra motståndarna att kunna ta sig från Utansjö kommer du/ni att vilja hindra dessa så mycket som möjligt. 

Highscore.

Om spelet uppskattas och blir roligt så kommer vi i Crew att se till att ta tid på det vinnande laget, och på hur många personer de lyckas samla vid Exit och bedöma en poäng som stannar I highscore. För att få lag och andra kompisgäng att försöka lite hårdare nästa spel. 


Spelregler. 

Ta Träff som alltid, Reglerna för träfftagning samt vart och hur du får skjuta är desamma som Utansjös vanliga regler. 

Respektera Civila! Om det skulle vara så att någon Civil icke spelare dyker upp på spelplan avbryt spelet runt denna person. Hälsa trevligt och vänta på att denne lämnat platsen. Vanligtvis om någon civil kommer så är det i bil och har då passerat på några sekunder. 

Information om heals och annat kommer lämnas på plats. 

Bleedout. Om du är del av en aktiv strid men blivit utskjuten så har du en 10 minuters bleedout. Är det så att du står ensam och ingen verkar vilja göra anspråk på dig så vänta 5 minuter och lämna zoonen för att spawna. 


Väl mött!
Mvh VNAF - Crew