Guldvägen Steg 1

Arrangör Art of Wellbeing
Tid 2020-08-24 19:002021-08-30 21:00
Plats Online, Online
Guldvägen Steg 1
3900 kr
Delbetalning 1
1500 kr

Välkommen till Guldvägen!


Du kommer att få uppleva en djupgående process med lika delar självkännedom och andlig fördjupning som kreativitet och skapande. 
Guldvägen är för dig som menar allvar med att mogna som människa. Det innebär ett särskilt åtagande att följa detta program under ett helt år. Se det som en gåva till dig själv, det finaste du kan ge - din tid och din uppmärksamhet. 


Vad är Guldvägen?
Guldvägen är en metod för andlig fördjupning, som har skapats av prästen Anna Rosengren och utvecklats i samarbete med konstnären Marianne Lagercrantz. Metoden är baserad på Frälsarkransen, som är ett radband med olika symboliska pärlor, skapat av biskop Martin Lönnebo.
I Guldvägen får varje pärla ett eget radband och systemet innebär en treårig process med alltmer komplexitet och fördjupning. 
Även om metoden i grunden är kristen, så behöver du inte vara eller bli kristen för att följa programmet. Det är öppet för alla och fungerar oavsett tro eller icke-tro. Alla får fördjupning på sina villkor. 
Det första året med Guldvägen kallas Steg 1 och håller fokus på dig själv som individ. Det andra året inkluderar även dina sammanhang, medan det sista året inkluderar också ett universellt perspektiv. Du behöver inte fortsätta efter det första året, men för att göra Steg 2 och Steg 3 behöver du först ha gjort Steg 1. 


Vem leder detta?
Vi som håller i utbildningen heter Anna Rosengren och Marianne Lagercrantz. Anna är präst sedan 25 år och konsult med lång erfarenhet inom personlig utveckling, ledarskap, avancerad coaching, meditation och retreat. Marianne är konstnär och bildterapeut med många års erfarenhet av utbildningar inom skapande.


Hur går det till?
Under året kommer du att få ta del av både teori, meditation, reflektion, skrivande och skapande. Varje månad har vi fokus på en särskild pärla eller ett tema, genom ett två timmar långt webinar med följande struktur:
  • Kort föredrag
  • Meditation med radbandet
  • Skapande
  • Kort runda
Varje vecka kommer vi också att erbjuda en vägledd meditation på liknande vis, online.
Under vägen får du också tillgång till en online-kurs, med ett kapitel för varje pärla och månad. Genom online-kursen kan du fördjupa dina kunskaper, få tillgång till övningar och förbereda inför kommande webinar. 


Är det svårt?
Guldvägen passar i princip alla. Var och en väljer också Nivå för övningarna, både för de andliga övningarna och för det konstnärliga skapandet. 


Vad kostar det?
Kursen kostar 3900 och då ingår följande:
  • 12 Webinar-workshops
  • 52 Veckomeditationer
  • 12 Onlinekurser med övningar
  • Ett radband med pärlor av svenskt enträ och pyrit

Hur anmäler jag mig?
Du anmäler dig genom att senast den 10 Augusti betala antingen hela summan 3900 kr direkt, vilket innebär att det blir lite billigare, eller genom att betala 1500 kr som anmälningsavgift och därefter får du en faktura på 2600 kr i slutet av november. Det blir lite dyrare, men det hjälper dig att dela upp kostnaden.