Referensgruppsmöte - Biosfärområde Vombsjösänkan

Arrangör Coompanion Skåne
Tid 2020-05-19 13:0015:00
Plats Gaspari Lodge,Flyinge Kungsgård 1775, 247 93 Flyinge, Lund
Standardbiljett
 

Hej på er! 

Nu har vi drivit vårt projekt Tillsammans för Biosfärområde Vombsjösänkan i drygt ett år. Inom projektet vill vi kartlägga Vombsjösänkans gemensamma identitet och synliggöra områdets sociala, kulturella och ekonomiska värden och hitta lokala ambassadörer i föreningslivet, företagare, boende och besökare, som vill vara med på resan. Vi vill synliggöra vikten av hållbar utveckling inför framtida klimatförändringar och andra samhällsutmaningar, mobilisera och utveckla sammanhållning och samarbete med biosfärområdet som gemensam plattform. 

Vi har jobbat framförallt på lokal nivå med olika aktiviteter som walk & talks, biblioteksträffar och workshopserie hur man kan jobba med de globala målen i bygdesammanhang. Dessutom har vi haft, på mer övergripande nivå, ett par seminarier och tittat på olika utvecklingsteman. Under våren kommer ett antal aktiviteter också köra igång kring kultur och Vombsjösänkans miljöarkiv bl a.

Ni har alla visat intresse för att vara med i referensgruppen och vi vill därför bjuda in er till en första träff, där vi presenterar projektet, en nulägesrapport och diskuterar era roller och ingångar till projektet. Vi tänker att vi tillsammans lägger upp det fortsatta referensgruppsarbetet, så det blir så matnyttigt som möjligt. Vi bjuder på lunch och hoppas ni alla har möjlighet att komma! 

Varmt välkomna till:   
 
Datum: tisdagen den 19:e maj 2020

Tid: kl 13 till 15

Plats: Gaspari Lodge
         Flyinge Kungsgård 1775
         247 93 Flyinge 


Hälsningar,
Sara Ericsson och Junaidah Minnhagen
Coompanion Skåne