Skogsbad Lidingö 29/3

Arrangör Forestnest
Tid 2020-03-29 10:3012:30
Plats Vattenverket, Lidingö
Skogsbad 29/3
 

Jag ha minskat maximala antalet deltagare och gjort en del justeringar i min planering som innebär att vi genomför skogsbadet på ett säkert sätt. Mer om det kommer i ett mail efter att du ha anmält dig. 

Vi lämnar de stora stigarna och går med långsamma steg in i skogen. Där saktar vi in ytterligare och blir guidade att ta in naturen runt oss med ett sinne i taget. Vi blir inbjudna att känna vinden i ansiktet, höra suset i trädkronorna och känna hur mossan luktar.

Det blir en kort och långsam promenad. Vi stannar till för att bli inbjudna till olika övningar, där du oftast är i tystnad med dig själv och med naturen. Mellan inbjudningarna samlas vi i en cirkel där de som vill kan dela med sig av sina upplevelser.

Kursledare:
Annika Hadenius Certifierad Skogsbadsguide, Psykosyntesterapeut under utbildning, elevassistent, formgivare och friluftsentusiast.

Investering 230 kronor. Swish till 073-5882269 i samband med anmälan. Din plats är reserverad när du har anmält dig och betalat.

Vi håller till i skogen vid Vattenverket nära Kottlasjön på Lidingö. Samling vid Vattenverkets parkering, Insjöhagsvägen 14, Lidingö. https://goo.gl/maps/tGx6VVnuuW3z1muv9
Kommunikation: Lidingöbanan från Ropsten 9.59 till Högberga station 10.12, därifrån ca 15 min promenad genom skogen, hör av dig om du behöver vägbeskrivning. Parkering finns.

Ta med oömma kläder efter väder, rejäla skor, vatten och sittunderlag. Det kan vara bra att klä på sig ett extra lager eftersom vi ibland kommer att vara stilla i naturen. 

Efteråt finns det möjlighet att fika eller äta lunch på mysiga Vattenverket som öppnar kl 11.

Välkommen!

Mer om skogsbad Skogsbad är en översättning från japanska Shinrin-yoku som betyder att bada i skogsatmosfären. Det utvecklades i Japan på 1980-talet som ett sätt för stressade storstadsmänniskor att återknyta kontakten med naturen. Forskning har visat att vistelse i skogen har många hälsofrämjande effekter. Bland annat kan skogsbad minska stress, förbättra immunförsvaret, balansera blodtrycket och ge bättre sömn. Man har tex mätt att vistelse i naturen sammanlagt två timmar per vecka kan göra skillnad för en persons välmående.