SAST Öresund Q1 2020

Organisation SAST Öresund
Tid 2020-03-03 17:3020:00
Plats Dockplatsen 1 Våning 5, Malmö
SAST Öresund Q1
 

Välkommen till SAST Öresunds Q1-möte, 2020.

Kom och var med på årets första kvartalsmöte för SAST Öresunds medlemmar.

Varmt välkomna till vår mötessponsor Sigma ITC, ute i Dockan i Malmö. Vi kommer att lyssna på två föreläsare: Kajsa Westman, från Topp. Samt Mille Boström, från System Verification.

Vi kommer, som vanligt, att servera mat i halvtidsvilan. Då går det även bra att diskutera test, eller skidåkning, eller vad du vill, med andra likasinnade.

Allt är gratis... så varför har du inte redan anmält dig?? :)

Om du inte redan är en SAST Öresund-medlem så kan du läsa längst ned, i denna inbjudan, hur du går tillväga för att bli medlem.
(och ja... det är gratis att vara medlem!)


Tid och Plats:

Plats: Sigma ITC, Dockplatsen 1, Malmö
(Gå rakt fram, när du kommer in i huset, så finns det hissar på höger sida. Ta dig till 5:e våningen och försök sedan att ta dig in genom dörren som är rakt framför dig när du kliver ut ur hissen.)

Datum: 3/3, 2020
Tid: 17:30
Pris:  GRATIS 

Registrera dig senast torsdagen den 27:e februari, 2020.


Talare 1

Mille Boström, System Verification

Långsiktig kvalitetssäkring med hjälp av mutationstestning

Mutationstestning är ett koncept som har funnits i många år som går ut på att man gör förändringar i koden och ser om existerande testfall kan upptäcka felen.
På så sätt kan man utvärdera kvaliteten på testfallen också. 

Under senare år har det blivit mer och mer populärt p.g.a. att vi fått kraftfullare datorer och bättre algoritmer.
Fortfarande är det en ganska tidskrävande process som behöver integreras i utvecklingsprocessen.

Under denna presentation kommer vi lyfta fram några av problemen med mutationstestning och hur vi har löst det men hjälpt av ett egenutvecklat verktyg som är en extension till Visual Studio. 

Vi kommer även berätta om hur det idag används i ett större utvecklingsprojekt hos en av våra kunder.

Det kan hända att Dr. Magnus C. Ohlsson dyker upp som gäst här.


Talare 2

Kajsa Westman, Topp.

Användare och Iteration

Användarstudier kan ha många former.
Som designer och konceptutvecklare är mitt fokus att finna information som jag kan agera på, "take design action", som hjälper mig att iterera och förbättra produkten. På topp är vårt guidande mantra att användarstudier används till "Inspirera, Informera, Inspektera", inte primärt till att skapa rapporter. 

Det betyder att användarstudier är en integrerad del av vår design process och att vi ofta fokuserar på kvalitativa studier, hembesök och tidig prototyptestning. Allt med fokus på att lära oss mer om varför något är bättre än något annat, inte vilken prototyp som testade bäst.

I den här föreläsningen kommer jag prata om hur vi använder olika former av användarstudier för att utveckla koncept och upplevelser för digitala produkter,

Kajsa Westman 
Principal UX Designer från Topp, Malmö.
Kajsa är User Experience-designer med fokus på interaktionsdesign för nya modaliteter samt konceptutveckling på Topp.
Kajsa Har jobbat med digitala produkter (gränssnitt och digitala produkter) senaste 7 åren, och har en tidigare karriär som Industridesigner (fysiska produkter) på Frogdesign i USA och Tyskland. 
Exempel på arbete är bland annat upplevelser och OS för smarta klockor, smarta bilar och smarta hem, för kunder som Samsung, Verisure, Miele och Toyota.

Topp Design & Innovation
Topp är en design och innovationsbyrå i Malmö, som hjälper våra kunder att utforma nya produkter, tjänster och upplevelser. Allt vi gör kombinerar ny teknik med affärsbehov och användarbeteenden.


Agenda:

17:30 - SAST Öresund hälsar alla välkomna
17:35 - Sponsorn Sigma ITC presenterar sig
17:50 - Mille Boström
18:35 - Mat och Mingel
19:15 - Kajsa Westman
20:00 - Dags att ta farväl!OBSERVERA!

Registrera dig senast torsdagen den 27:e februari.

Som vanligt, är våra evenemang helt gratis.

Men om du har registrerat dig - och inte längre kan komma... så vore vi tacksamma om du kunde skicka ett meddelande till oss, på: styrelsen@sast-oresund.se , så att vi får möjlighet att avbeställa din mat.


Bli medlem i SAST Öresund

Du kan bli medlam i SAST Öresund genom att gå in på vår hemsida och navigera till Medlemsavdelningen: SAST Öresund, och där fylla i ditt namn, din mailadress och sådant.

(Medlemskapet kostar ingenting. Våra mailutskick består av inbjudningar till våra möten, samt enstaka utskick om våra sponsorers evenemang. Det är allt! Och du kan när som helst säga upp ditt medlemskap.)