Skogsbad

Arrangör Annika Hadenius
Tid 2020-01-19 10:0512:00
Plats Kottlasjöns strand, Lidingö
Skogsbad 19/1
 

Följ med på ett skogsbad i vintertid. Pris 250 kr

Vi lämnar de stora stigarna och går med långsamma steg in i skogen. Där saktar vi in ytterligare och blir guidade att ta in naturen runt oss med ett sinne i taget. Vi blir inbjudna att känna vinden i ansiktet, höra suset i trädkronorna och känna hur mossan luktar.

Skogsbad är en översättning från japanska Shinrin-yoku som betyder att bada i skogsatmosfären. Det utvecklades i Japan på 1980-talet som ett sätt för stressade storstadsmänniskor att återknyta kontakten med naturen. Forskning har visat att vistelse i skogen har många hälsofrämjande effekter. Bland annat kan skogsbad minska stress, förbättra immunförsvaret, balansera blodtrycket och ge bättre sömn.

 

Kursledare:

Annika Hadenius, Certifierad Skogsbadsguide, Psykosyntesterapeut under utbildning, formgivare och friluftsentusiast.

 

Investering 250 kronor. Swish till 073-5882269 i samband med anmälan.

 

Vi håller till i skogen runt Kottlasjön på Lidingö. Samling vid Kottlasjöns strand. Parkering finns.

https://goo.gl/maps/BoKLwS2y57VAEJvcA

 

Kommunikation: Buss 201 från Ropsten till Kottlasjön, det går en buss från Ropsten 9.50 som är framme 10.03, vi startar när den bussen kommit.


Ta på oömma kläder efter väder och rejäla skor samt ta med någonting att dricka och ett sittunderlag. Det är viktigt att klä på sig ett extra lager eftersom vi ibland kommer att vara stilla i naturen. 

 

Välkommen!