Cirkulär ekonomi- kom in i det lönsamma kretsloppet!

Arrangör GIAB (Godsinlösen Nordic AB)
Tid 2019-12-06 07:3009:30
Plats STUDIO Meetingpoint, Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö, Malmö
deltagare
 

Frågan om hur vi ska skapa ett hållbart samhälle är mer aktuellt än någonsin. Den växande efterfrågan på lättillgänglig e-konsumtion, blixtsnabba transporter och fria returer rimmar inte väl med varken FN:s 1,5 graders mål eller det accelererande behovet att frångå det linjära samhällssystemet. E-handeln tillsammans med många andra branscher omfattas av svårhanterliga linjära resursflöden och saknar kapaciteten att angripa problematiken.

GIAB:s (Godsinlösen Nordic AB) affärsidé utgår från konceptet cirkulär ekonomi och har jobbat med svårhanterliga linjära resursflöden sedan företaget startades 2012. Nu vill GIAB bjuda in till en frukostföreläsning den 6 december för att dela med sig av sin erfarenhet av linjära branschstandarder och praktisk implementering av cirkulär ekonomi.

Då får du lyssna på årets hållbarhetstalang Jens Thulin från GIAB som ger en insikt i cirkularitetspotentialen för linjära branscher och berättar om sin syn på barriärer och möjligheter för att transformera verksamheters sätt att göra affärer på. Hur gör GIAB för att hitta lönsamheten i sin cirkulära affärsmodell?

Du får också träffa Tobias Neumannsom som är affärsutvecklare på CDON och har bjudits in för att berätta om varför och hur CDON antar sina hållbarhetsutmaningar. Tobias kommer även berätta vad han ser för utvecklingsmöjligheter gällande returlogistik, återbruk och hur viktigt samarbete är för att lyckas med att implementera cirkulära affärsmodeller.

Kom och få konkreta tips på hur en verksamhet kan anamma cirkulär ekonomi i praktiken, vad cirkularitetspotentialen kan innebära för ett företag och varför det är avgörande att hållbarhetsarbetet är lönsamt.

Vi ses då!

NÄR: 6 december
VAR: På STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24 Malmö

7.30-8 Kaffe och croissant
8-8.45 Jens Thulin (GIAB)
8.45-9.15 Tobias Neumann (CDON)
9.15-9.30 Frågor