Resa till Filippinerna

Arrangör Diving travel network
Tid 2018-01-25 09:102018-02-06 07:45
Plats Filippinerna
Resa till filippinerna
 

Island Hopping

Med Island hopping menar vi att du kan under samma resa besöka flera destinationer.
Med tanke på den långa flygresan är konceptet med Island hopping den ultimata dykresan i Filippinerna.

I detta paket ingår

Flyg: Reguljärflyg (Singapore Airlines).
Transfer: Transfers till och från flygplatsen och all transfers mellan destinationerna ingår. Boende: 10 nätter i dubbelrum med frukost enligt nedan.
5 nätter Cabilao Pura Vida Deluxe room room med A/C
5 nätter Alona Vida , Panglao Deluxe room med A/C

Måltider: Frukost ingår.
Dykning: 16 båtdyk ingår och inkluderar lån av flaska, vikter, dykguide och båtutfärder.

Paketpriset gäller per person i dubbelrum/tvåbäddsrum. 

Anmälningsavgift: 3000 kr
Totalpris: 19900 kr
Slutlikvid: 60 dagar före avresan

UTRESA
25 JAN ARLANDA
SINGAPORE  0910 0615

26 JAN FEB SINGAPORECEBU  0900 1240

HEMRESA
05 FEB CEBU
SINGAPORE 1520 1855
06 FEB SINGAPORE
ARLANDA 0015 0745 

Om platserna och dykningen

Cabilaoavskild ö mellan Cebu och Bohol
Med sina långa sandstränder och frodiga tropiska regnskog är Cabilao en avkopplande plats. Fortfarande orört och skonad från massturismen. Ön är egentligen inte större än 7 kvadratkilometer och klassas som naturreservat. lokalbefolkningen livnär sig huvudsakligen på fiske och djurhållning
Pura vida Cabilao Beach & dive Resort ligger på en vit sandstrand på nordöstra spetsen av Cabilao Island. Resorten öppnades 2004. Anläggningen har 18 rum, alla rummen är utrustade med luftkonditionering, varm dusch och en terrass. Det finns 3 olika rumstyper, Deluxe rum, Standardrum med A/C och Budgetrum. För din totala tillfredställelse erbjuder hotellet även en liten spa. Det finns också en bar som ligger direkt på stranden.

Dykning
Det finns fler än femton mycket bra dykplatser runt Cabilao. De flesta brukar starta längs en vägg där det finns e överflöd av hårdkoraller och djurliv, sedan simmar man tillbaka uppför lutningen för att avsluta dyket på platån som vanligen ligger på 56 meters djup där man tillbringar större delen av tiden. Visst kan du se stora fiskar när du dyker i Cabilao men det är inte det Cabilao är känd för utan det är det häpnadsväckande smådjurslivet som lockar. Här kan du se sällsynta arter av räkor, nakensnäckor, krabbor och den efterlängtade pygme sjöhästen. En annan överraskning kan bli den berömda mandarinfiskn.

Dykcenter
Sea Explorers PADI 5 * Dive Center är vår samarbetspartner här. De erbjuder en mycket välutrustade anläggning i anslutning till resorten. Dykcentret erbjuder 12 och 10 liter aluminium dykflaskor,15 liters finns tillgängliga på förfrågan. De flesta av flaskorna har YOCKE anslutning. Dykare med DIN första steget bör ta med egen adapter.

Alona Beach
ligger på södra sidan av Panglao Island och består av cirka en kilometer lång vit sandstrand. Panglao Island ligger i sydvästra delen av huvudön Bohol och är ansluten med två broar till staden Tagbilaran på Bohol. Pangalo island tillsammans med den närliggande ön Balicasag bjuder på några av Visayas bästa dykplatser.
Alona Vida Beach Resort är beläget direkt på den vita sandstranden i Alona beach. Anläggningen är byggd av dykare för dykare och bedrivs under schweiziskt ledning. Resorten har åtta rymliga Deluxe rum. Alla rum har luftkonditionering, takfläkt, kabel
TV och badrum med dusch. Resortens egen restaurant Coco Vida Bar & Restaurant serverar internationella och lokala rätter och utmärkta cocktails. Alona beach har även ett rikt nattliv. Här finns ett stort utbud av barer och restauranger.

Dykning
Från Alona Beach som bas kan man nå en mängd spännande dykplatser. var och en av dessa dykplatser har helt egna särdrag.
Husrevet: framför Alona Beach sluttar ner till 20m och är bra för orientering och nattdyk. Du finner här många sorter av mjuka och hårda koraller med stora stim av olika vackra korallfiskar.
Tawala Sanctuary är bara ca 5 minuters båtfärd från dykcentret. Dess intressanta revetformation med väggpartier och terrasser är också lämplig för mindre erfarna dykare. Stim av fiskar som, Jacks gulfenad barracudor och kirurgfiskar. Men även små varelser som olika räkor och nakensnäckor ses ofta här.
Arco:är en annan dykplats endast 2 km från Alona Beach, har detta Dyk en koloni av havsormar och en tunnel som börjar på 18m och går upp på 8m. Den här dykplatsen är täckt med mjuka koraller och är hem för stim av glasfiskar, muränor, ål orm och grodfiskar. Doljo Beach är 40 minuter bort. Här finns korallträdgårdar med horn och fjäderkoraller och även hammarhajar kan ses här. Den klara sikten gör dyk här helt oförglömlig. Balicasag: En 40 minuters båtfärd tar dig till Balicasag. Ön är en av Filippinernas mycket välkända dykplatse och erbjuder drop off till 40 meter. En ”Black Forest” med gigantiska svarta koraller, Stim av jacks och barracudor, sköldpaddor, tvättsvamp, anemoner, mjuka och hårda koraller gör att den här platsen är ett dykparadis som måste dykas.


Övrigt och villkor

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 30 kg incheckat bagage inkl. 8 kg handbagage.

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 3000 kr.
Slutlikvid senast 60 dagar före avresan.

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också räntefria delbetalning 6
24 månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

Avvikande avbokningsvillkor
Bokning och avbokningsvillkoren för denna resa avviker från våra ordinarie och allmänna avbokningsregler. Genom inbetalning av anmälningsavgiften godkänner du köpeavtalet och bokning/betalning blir bindande. Detta innebär att hela beloppet för resans totala pris ska vara inbetalt 60 dagar före avresan även vid en eventuell avbokning som sker långt innan oavsett anledning.

Överlåta resan
Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv föreslår, bara att resenären uppfyller kravet för resan när det gäller dykkvalifikationer.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Diving Travel Network AB rekommenderar resenären att teckna reseförsäkring. Även avbeställningsförsäkring rekommenderas ifall en situation uppstår då du måste avstå från resan. Vid en separat avbeställningsskydd försäkrar du hela beloppet ink. anmälningsavgiften. Hör med oss om avbeställningsförsäkring innan du betalar in anmälningsavgiften. Kostnaden för avbeställningsförsäkring är 6% av resans totala pris.

Dykning är en relativt säker sport men det är ändå starkt rekommenderat att du ser över din försäkring med betoning på reseolycksfalls.

Ändring av priset
Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att avtalet blivit bindande för parterna. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan. En prisökning får dock ej vara högre än 6% av den ursprungliga paketpriset.

Omständigheter under pågående resa
På grund av arrangemangets karaktär kan det förekomma speciella omständigheter som medför ändringar i det exakta färdplanen. Arrangemangets färdplan måste ibland ändras på grund av dåligt väder, myndighets beslut. evakuering av skadad eller sjuk deltagare eller andra eventualiteter som Diving Travel Network AB eller dess samarbetspartner ej råder över. Att resa på denna typ av resa innebär att acceptera vissa omständigheter. I och med att anmälan skett accepterar resenären detta faktum gällande ändringar för arrangemangets färdplan. Vid eventuella ändringar enligt ovan görs detta alltid med deltagarens bästa som mål. Deltagare har ingen rätt till ersättning efter dylika ändringar av färdplan.

Researrangör
Diving Travel Network AB www.divingtravel.se