Ekologisk Hårvård

Arrangör Rackarungens
Tid 2017-05-20 13:00
Plats Växthuset, Överjärva Gård, Solna
Ekologisk Hårvård 20/5
900 kr

INNEHÅLL

Åkerfräken, björkblad, nässla och såpnejlika är exempel på örter med välgörande effekt på håret. Lär dig att tillverka din egen giftfria hårvård med råvaror från naturen! En annorlunda och stämningsfull upplevelse i växthuset på natursköna Överjärva Gård.

Bara i Sverige använder vi ca 110 ton hudvårdsprodukter varje dag, artiklar som ska tillverkas, förpackas, fraktas och användas för att till sist sköljas ut i avloppen. Under detta kurstillfälle lär du dig att bli självförsörjande på de hårvårdsprodukter du behöver.

Du blandar ditt eget schampo med fräscha råvaror från både naturen och skafferiet. Du får även komponera en egen balanserande och välgörande hårolja och chans att testa och bekanta dig med ett 50-tal olika eteriska som passar just dina individuella behov.

Vi går igenom giftfria och skonsamma alternativ till dagens konventionella hårvård och praktiska råd för behandling av de vanligaste hårbottenbesvären. Du lär dig även att tillverka ditt eget sockervax för borttagning av oönskad hårväxt.

Kursen hålls av mig Emma Kronborg, utbildad hudvårdsterapeut och pedagog och verksamhetsägare på Rackarungens. Inga förkunskaper krävs.

I kursavgiften ingår alla råvaror och allt material som behövs, ett säsongbetonat urval av ekologiska kallpressade vegetabiliska oljor av högsta kvalitet, t ex neemolja, ricinolja, arganolja eller mandelolja, recepthäfte med information och självklart får du med dina egengjorda produkter hem. Det finns givetvis möjlighet att ställa frågor och få rådgivning kring hår och hårvård.

PRIS: 900 kr

TID: 20/5 kl 13:00 – 16:00

PLATS: Överjärva Gård, Ulriksdal

 

VÄGBESKRIVNING

Ta pendeltåget till Ulriksdal. Sväng höger efter trapporna från perrongen så att du har ett vitt nybyggt hus som det står Johnsson & Johnsson på, på din högra sida.

Sväng sedan första till vänster och följ vägen en bit tills du har ett rött trähus framför dig. Fortsätt rakt på asfaltsvägen med tågspåren på vänster sida. Lite längre fram ligger Ulriksdals Golf med en brun byggnad på höger sida.

Överjärva gård ligger på vänster sida så håll vänster när du kommer till anslagstavlan och följ vägen mellan de röda trästugorna så kommer du fram till ett vitt stenhus med röda dörrar där kursen äger rum.

 

BOKNINGSVILLKOR

Kursledaren förbehåller sig rätten att ställa in en kurs eller event vid för litet antal deltagare. Vid inställd kurs/event återbetalas hela kursavgiften.

Kursledaren följer distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) när det gäller ångerrätt. Förutom vad gäller fristen för ångerrätt är anmälan bindande. Vid avbokning samma dag som kursstart, debiteras hela kursavgiften.