Rättvisemärkta och ekologiska kakaobönor

Företag YogaKloster
Kakaobönor 50g
30 kr
kakabönor 100g
59 kr

Kakaobönan
Kakao hettas oftast upp vid tillverkning, vilket gör att den förlorar en viktig del av sitt näringsvärde. Vill du tillgodogöra dig alla mineraler, vitaminer och antioxidanter, så behöver den ätas rå och oprocesserad.

Dessa ekologiska kakaobönor kommer från Peru där de odlats och behandlats enligt ekologiska riktlinjer. De är lätt fermenterade (jästa) för att ta bort en del av bitterheten.

Nyttiga
Kakaobönan innehåller stora mängder magnesium, järn, krom och c-vitamin. Kakao innehåller även en rad olika neurotransmittorer, t ex seretonin, dopamin, anandamin och fenyletylamin. Dessa hjälper till att lindra depression och är förknippade med att ge känslor av lust och välmående. Det sägs även att kakao ökar halten kväveoxid i blodkärlen, vilket har en positiv effekt på blodtrycket då kärlen vidgas och blodtrycket sjunker. Detta bidrar i sin tur med att risken för exempelvis hjärnblödning och hjärtinfarkt minskar.

Antioxidanter
Du finner du också en stor källa till antioxidanter (kakaobönan slår både acai och blåbär tillsammans med sin höga halt).

Hur kan du använda dem?
Du kan ha dem i smoothies, i musliblandningen eller som tilltugg.

Känner du dig trött och sliten är kakaobönan perfekt för att få energi.

Blanda kakaobönor med mandlar, russin och valnötter och ställ fram på bordet i juletider. Testa också att servera hela kakaobönor till glöggen!

Köpvillkor:
I samband med att du godkänner köpet godkänner du även YogaKlosters köpvillkor.