RICHARD III - Sommarteater på Munksunds Folkets Hus

Arrangör Munksunds folkets hus
Tid 2024-07-02 18:0020:00
Plats Munksunds folkets hus, Föreningsvägen 9. , Piteå

Eventet stängt för nya bokningar

Richard III besöker Munksund

William Shakespeares klassiska pjäs om en galen kung – som en galen clownföreställning. 

Nu kommer Norrbottensteaterns sommarteater till Munksunds Folkets Hus! Föreställningen är gratis för alla med biljett. Fika och hamburgare till försäljning i pausen.

Information till dig med biljett: 
- Insläpp kl. 17.30. 
- Ni som inte är på plats kl. 17.45 kan förlora er plats även om ni har biljett. Detta för att undvika att vi får tomma platser. 
- Ta med egen stol :) 
- Ta gärna cykel eller kom till fots, det kommer att finnas ett begränsat antal bilparkeringar. Vi rekommenderar att ni parkerar vid Munksunds skola eller Munksunds simhall. Richard, hertig av Gloucester, är sugen på att bli kung av England. Tyvärr är det så många människor han måste mörda för att tronen ska tillfalla honom. Sedan ska han lyckas gifta sig med hustrun till en av dem som han mördat. Och mörda henne för säkerhets skull. Och hennes barn. Och sedan mörda alla sina vänner, deras vänner, deras vänners brevvänner och överhuvudtaget alla han får syn på. Till slut står han ensam kvar i röd clownnäsa och ropar ”en häst, en häst, mitt kungarike för en häst”. Men det finns inga hästar, för han har mördat alla. Sommaren 2019 satte Claes Åström upp Shakespeares odödliga kärlekssaga Romeo och Julia som clownföreställning. Fem år senare återvänder han till Norrbotten med en ny Shakespeareuppsättning som garanterat kommer att locka till skratt. 

Läs mer om föreställningen här.