Cykelkurs för vuxna nybörjare i Södertälje –Oktober: tisdagar, torsdagar & lördagar

Arrangör Cykelfrämjandet
Plats Södertälje – Brunnsäng, Södertälje
Fullbokad
Södertälje - höstkurs 3
 
Reservlista - höstkurs 3
 

Information om cykelkursen:

 

Den här cykelkursen riktar sig för vuxna personer som vill lära sig cykla från grunden. Både för dig som aldrig har testat på att cykla eller för dig som inte har cyklat på flera år, som vill repetera grunder för att bli en trygg och säker cyklist igen.

 

Under kursen får du lära dig balansera, trampa, bromsa, svänga, cykla i mindre grupp och mycket mer. I slutet av kursen är målet att du kan cykla på cykelbanor och känna dig säker i backar. Du får också lära dig trafikregler, hur du tar hand om din cykel och fördelar med cykeln som transportmedel.

 

Efter kursen vill vi att du har fått känna frihet på cykel och att du har blivit inspirerad till att fortsätta cykla, kanske till jobbet, inom jobbet eller på cykelutflykter med familjen!

 

Kursen består av 6 tillfällen om 2 timmar och vi träffas 3 gånger per vecka. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment. Cyklar och hjälmar finns att låna, men ta gärna med din egen om du har.

 

Kursen är gratis!

Men du måsta anmäla dig för att få en plats på kursen. När du anmäler dig kommer du få medlemskap i Cykelfrämjandet och en cykelförsäkring. Du kommer även att bli inbjuden till att vara med på cykelutflykter i Södertälje under oktober.

 

 

Samlingsplats för cykelkursen: Bergviks Servicehus, parkeringen utanför Telgehusvägen 4

Tid: vardagar 17.30-19.30, lördagar 11.00-13.00

Datum:

·      10 oktober (tisdag) Kursstart

·      12 oktober (torsdag)

·      14 oktober (lördag)

·      17 oktober (tisdag)

·      19 oktober (torsdag)

·      21 oktober (lördag) Kursavslutning

 

OBS!

Det är viktigt att du kan vara med alla 6 tillfällen för att kunna lära dig cykla. Om du missar ett tillfälle så måste du meddela instruktörerna att du inte kan komma. Första tillfället är obligatoriskt!