SKRIV HELA SOMMAREN! Författarkurs 1 GRUND

Arrangör Författarkurs.se - Jorun Modén
Tid 2023-07-17 19:002023-08-31 21:00
Plats DISTANS, Online
SOMMARKURS: Författarkurs 1 Grundpaket
Platser kvar: 10
1200 kr

Vill du unna dig en skrivsemester i sommar? Författarkurs 1 GRUND är kursen som följer med dig vart du vill! Du studerar i egen takt med hjälp av videolektioner och en välfylld lektionssajt. Kursen fungerar även via mobilen. Du får tillgång till kursen så fort du har bokat! 

Din kursledare blir Jorun Modén som har hållit författarkurser i 10 år. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. 

Denna kurs har flexibel start, dock senast den 8 juli. Kursen pågår fram till och med den 31 augusti. 

Här kan du se ett smakprov på två minuter ur kursen:

Läs noga igenom kursbeskrivningen innan du bokar. Denna kurs pågår fram till och med den 31 augusti. Efter avslutad kurs kan du söka till Författarkurs 2. Det ingår ingen lärarfeedback i kursen - men du kan beställa ett lektörspaket som tillval. Antalet lektörspaket är begränsat.  

På denna sida kan du boka GRUNDPAKET och du får ett automatiskt kvitto. Klicka HÄR om du snarare önskar boka PROFFSPAKET


Kursbeskrivning

Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration! 

Målgrupp:
Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på 80 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

skrivarkurs

Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som vill få en första verktygslåda som författare. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog (ovan ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). 

Följande ingår i grundpaketet:

  • En lösenordsskyddad lektionssajt fylld med allt du behöver för att komma igång. 

  • 10 videolektioner på 15 - 25 minuter vardera. Du får lära dig dramaturgi, gestaltning, karaktärsutveckling, dialogteknik, att fånga miljöer, gestaltning, stil och ton samt berättarkonst. I varje video ingår minst en skrivövning för att omvandla teori till praktik. Välj själv om du använder övningarna till att utveckla en roman eller novell, eller för att bara skriva och se vad som händer. 

  • 25 bonusartiklar som publiceras löpande under sommaren. Artiklarna innehåller minilektioner och inspiration, till exempel knep för att överlista skrivkramp, bli av med din inre kritiker, förstå hur perspektiv fungerar, skapa en cliffhanger och tips på var du hittar skrivtävlingar. 

  • Extra skrivövningar för att snabbt hitta uppslag till noveller eller finslipa din skrivteknik. 

  • När kursen är slut får du ett kompendium på 80 sidor (levereras som PDF) så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill, eller gå tillbaka till ett visst verktyg som du behöver. 

  • Vid kursens slut blir du också inbjuden till en sluten Facebookgrupp för skrivande vänner. 

Information om lektörspaket 
Om du beställer lektörspaket får du skicka in 3-5 texter på totalt max 5.000 ord under kursperioden, samt ett synopsis på max 1.000 ord. Det brukar vara klokt att strö ut dessa över kursen snarare än att skicka in alla på slutet. Du kommer att få tips som gör skillnad för hela ditt skrivande.  

Kursplan: en överblick
Lektion 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Lektion 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

Lektion 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

Lektion 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

Lektion 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Lektion 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Lektion 7 - 8. Bonuslektion om berättarteknik 

Studietakt och schema
Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Räkna med att du behöver lägga 2 – 10 timmar i veckan beroende på ambitionsnivå och individuell studietakt. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften.
Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Du anmäler dig via länken överst på sidan. 

Fullbokat? Maila jorun.moden@gmail.com om du vill stå på kölista.