Gin provning med Västerås Gin

Arrangör Värmdö Whisky
Tid 2023-08-26 13:3014:30
Gin provning med Västerå
Platser kvar: 25
 

FAKTA OM VÄSTERÅS DESTILLERI:
De som grundade Västerås Destilleri AB heter Salar och Emmelie.​ Salar har jobbat som bartender i 8 år och brinner extra mycket för just Gin.  Emmelie är utbildad kock sedan 10 år tillbaks, men har jobbat som pastry chef de sista 4 och har ett extra sinne för smaker.
I staden där några av Sveriges största och största företag grundades lanserade de Västerås första destilleri. Platsen var ursprungligen Sveriges första elektrolytanläggning.

Grundat 1918 var planen att göra Västerås till den största ”kopparstaden”. Efter nedläggningen 1921 gick 4000 bönder samman och startade en köttmarknad på den ursprungliga platsen. Nu, 100 år senare, destillerar vi den finaste handgjorda, liten batch gin i en ren kopparkolonn, och återvinner den historiska titeln "Copper Town".
Hur kom vi fram till att starta ett destilleri?
- Med våra kunskaper från både mat och dryckesbranschen så insåg vi att vi har en hel del att bidra med till svensk hantverksgin. Att även få starta det första hantverksdestilleriet i Västerås är ett privilegium. I våra produkter har vi noggrant utvalda och ekologiska råvaror av högsta kvalitet för en maximal smakupplevelse.  
Värmdö Whisky hälsar Västerås Gin varmt välkomna till festivalen 2023.

I december 2021 lanserades Västerås Destilleris första två produkter på Systembolaget. En dry gin och en double distilled gin.
Sedan dess har företaget sålt drygt 2 000 flaskor. Dubbelt så många som de själva hade satt som mål.

– Vi hade satt som mål att sälja 1 000 flaskor och det nådde vi väldigt snabbt, säger Salar Azizi.

Deras produkter säljs via Systembolagets koncept ”Lokalt och småskaligt” så det finns tillgängligt i butiker inom en radie om 15 mil. I Västerås säljs deras gin i butik, och i övriga landet finns produkterna i beställningssortimentet.

 INFORMATION OM PROVNINGEN
Vi kommer prova 4 olika sorter och få höra deras berättelse hur de startade destilleriet, motgångarna och framgångarna. Först kommer vi smaka de olika sorterna.

Pris:
355 kr kronor för medlemmar. 

Tid och antal platser:
Provningen med Västerås Gin startar kl. 14.30 och vi rekommenderar att du är på plats senast 14.00 och har checkat in.
Antal platser: 30

Info om bokning:
Anmäl dig på länken https://simplesignup.se/event/196750  och när du anmält dig har du 48 timmar på dig att swischa in avgiften till 123 169 93 05. Skriv i meddelande ”Festival”.  Har du inte betalt inom den tiden raderas din bokning.
Det är föranmälan som gäller och bokningen stänger söndagen den 20 augusti kl. 20.00.
Vi kommer inte släppa in någon på festivalen som inte är anmäld.

Information om festivalen.
Festivalen är kontantfri. Det är swisch som gäller. Under festivalen säljer vi hamburgare, korv, parisare, kaffe och läsk. 
Har du frågor om festivalen kan du kontakta Peter Murling på 076 – 31 79 112 kvällstid.
Har du frågor som mässan kan du kontakta Nils-Erik Hedin på 070- 99 06 027