Var är Ann Frank?

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Plats Hagabion, salong 1, Göteborg
Var är Anne Frank?
 

Var är Anne Frank handlar om Kitty, den påhittade vän som Anne talar till i sin dagbok som kommer till liv i museet som en gång var familjen Franks gömställe. Genom dagboken återuppväcks Kittys minnen, för om Kitty lever måste det betyda att Anne också lever. Kitty ger sig ut på ett sökande som kommer att ta henne från dagens Amsterdam och tillbaka till det krigshärjade Europa för att hitta sin gamla vän.

Ari Folman är tillbaka efter den internationellt prisbelönta animerade filmen Waltz with Bashir med familjefilmen Var är Anne Frank, baserad på den världsberömda Anne Franks dagbok. Filmen hade världspremiär under filmfestivalen i Cannes och är en familjefilm som både berör och talar till sin samtid.


Regi: Ari Folman, Längd 99 min Land: Frankrike, Nederländerna, Israel, Belgien Talat språk Svenska Textat på: svenska

Efter filmen: Samtal med Mira Kelber
Mira Kelber är ordförande i judisk ungdom i Malmö. Hon föreläser ofta för skolelever och framträder även i media som en röst för att öka medvetenheten om hur det är att leva som ung jude i dagens Sverige och hur dagens antisemitism ser ut. För närvarande studerar Mira Mänskliga rättigheter vid Lunds universitet.