OST OCH ÖL PROVNING MED MICAEL LYSEN

Arrangör Värmdö Whisky
Tid 2023-02-04 15:3019:00
OST OCH ÖL PROVNING MED MICAEL LYSEN
 

Den 4 februari har vi bokat in en öl provning för 22 medlemmar i gillestugan i Skurustugan. Micael Lysen från Leksand, utbildad öl sommelier och känd inom öl-Sverige kommer ha en provning med tema öl och ost.
Datum: 4 februari kl. 15.30
Pris: 498 kr
Plats: Gillestugan i Skurustugan.
Antal platser: 22
Bokade: 3
Sista anmälningsdag och betalningsdag: 27 januari.

Presentation:
Ölnörd från Leksand, Dalarnas första och än så länge enda ölsommelier. Med bakgrund som IT-konsult, men som låtit sitt nörderi slå över till öl.
I november 2019 tog Micael sin ölsommelierexamen vid Gustibus Wine and Spirit Acadamy. Han är just nu den enda i Dalarna och en av ca 30 i Sverige med den titeln. Detta blev startskottet för en ny spännande resa in i den stora ölvärlden.
Under början av året 2020 började Micael hålla i flertalet ölprovningar, både för privatpersoner och företag. Under mars 2020 kom Corona-pandemin och då gällde det att tänka om. I mitten på maj arrangerade Micael sin första stora digitala ölprovning som blev en stor succé. Därefter fortsatte resan med digitala provningar som under åren vuxit och blivit fler och fler.
Micael är också en av programledarna i podcasten Ölvärlden, tillsammans med öl-kollegan Robert Andersson. Podden har blivit enormt stor och klättrar ständigt på topplistan! Ölvärlden gör också publika ölprovningar, läs mer om detta här.
Micael har också en egen Youtube serie som heter Världens bästa öl-land.