Lunchseminarium: Sveriges prioriteringar under EU-ordförandeskapet

Arrangör FUF - Föreningen för utvecklingsfrågor & Svenska Europarörelsen
Tid 2022-05-18 12:0013:30
Plats Föreningen för utvecklingsfrågor Ehrensvärdsgatan 4 112 35 Stockholm, Sto...
Fysiskt deltagande, 18 maj kl.12.00
 
Digitalt deltagande över Zoom. 18 maj kl. 12.30
 

Välkommen på lunchseminarium med EU-minister Hans Dahlgren, Hanna Nelson policyrådgivare på Oxfam och Hans Alldén, diplomat och tidigare chef för EU-kommissionens representation i Sverige!

Sällan har samarbetet i EU varit så viktigt och utvecklats så snabbt som under den senaste tidens kriser. Pandemin och Rysslands krig i Ukraina svetsar samman EU, men vad händer med unionens gröna omställning, respekten för demokratin och EU:s ansvar för en globalt hållbar utveckling när säkerhetsfrågorna tar en allt större plats?

Svenska Europarörelsen och Föreningen för Utvecklingsfrågor har genomfört en enkät bland våra medlemmar om vilka EU-frågor de tycker är viktigast och vilka prioriteringar de anser att Sverige ska driva under våren 2023 när vi intar rollen som ordförande för EU:s ministerråd.

Vid seminariet den 18 maj presenteras, diskuteras och överlämnas enkäten till EU-minister Hans Dahlgren, som också kommer att berätta om förberedelserna inför Sveriges ordförandeskap våren 2023. 

En vegetarisk smörgåsbuffé serveras från kl. 12.00 på FUF:s kansli på Ehrensvärdsgatan 4 i Stockholm. 

Samtalet pågår kl. 12.30-13.30. 

Det går också bra att lyssna till samtalet digitalt. En Zoomlänk kommer att synas i din bokningsbekräftelse och skickas ut dagen före seminariet.  

Vänligen notera att samtalet även kommer att spelas in och läggas upp i sociala medier i efterhand.