Framtidsdagen Uppsala:2030

Arrangör Uppsala 2030 (Uppsala Universitet, Almi, Handelskammaren, UNT och 5Vtill5P)
Tid 2021-12-10 07:3013:00
Plats Cajsas Kök på Slottet, Drottning Christinas väg 1F, Uppsala
Uppsala:2030 Innovationer
1119 kr

Framtidsdagen den 10 december kl. 7.30-13 i Vasasalen på Uppsala slott.

Vi startar med frukost och en föreläsning om hur ett företag kan förhålla sig till hållbar utveckling och testar gamification tillsammans genom spelet Dilemma.

Karin Bodin, koncern-vd på Polar bröd, vars stora bageri i Älvsbyn brann ner till grunden förra sommaren. Polarbröd grundades av hennes morföräldrar och drevs av hennes föräldrar innan hon själv blev vd 2006. Hon har lett företaget tillsammans med sin syster som gick bort i cancer 2019. Hon har fått många utmärkelser för sitt ledarskap. Karin berättar hur hon väcks mitt i natten av ett telefonsamtal. '

”Långsamt går det upp för mig. Hela det gula tegelbageriet brinner, och allt min familj byggt upp under generationer är plötsligt hotat. Hon berättar även om deras arbete med hållbar affärsutveckling och hur denna brand skapade stor kreativitet som ledde till nya samarbeten.”

I en miniworkshop med syfte att nå de globala hållbarhetsmålen på lokal nivå får vi till samtal mellan företag, kommunen, regionen och universitetet med förhoppningen att ge inspiration, kunskap, nätverk och nya perspektiv som hjälper dig att prioritera era insatser i tider av stor omställning.  Laura Hartman, hållbarhetschef på Uppsala kommun, inleder den workshopen.

Och avslutningsvis får vi lunch från Cajsa´s Kök där kan du passa på att ställa frågor till företagen i ledarnätverket Uppsala:2030.