Det är inte du som är sjuk lillebror, det är vi som är det! - En föreläsning och gruppdiskussion med Angelica Håkansson

Arrangör Pajala kommun
Tid 2021-02-24 13:0015:00
Plats Online på Microsoft Teams, Online
Föreläsning och gruppdiskussion
 

DET ÄR INTE DU SOM ÄR SJUK, LILLEBROR - DET ÄR VI SOM ÄR DET!

I föreläsningen ”Det är inte du som är sjuk, lillebror – det är vi som är det!” talar Angelica Håkansson om normer, grupptryck, självkänsla och skönhetsideal. 

Målet är att du som lyssnar ska inse hur mycket du påverkas av människorna omkring dig – hur mycket du präglas av normer och grupptryck, utan att du kanske ens märker det.

Föreläsningen bygger främst på personliga berättelser och reflektioner, men dessa varvas även med relevant forskning (forskning kring just normer och grupptryck). Detta för att skaka om åhörarna, inspirera dem samt ge dem kunskap om hur de kan utmana - och i längden förändra - destruktiva normer.

Efter föreläsningen får deltagarna chans att ställa frågor samt delta i gruppdiskussioner. Under dessa diskussioner kommer deltagarna att – under ledning av en diskussionsledare – få chans att reflektera vidare kring de teman som tas upp i föreläsningen.

Sagt om föreläsningen:

Föreläsningen är en av de viktigaste jag har varit på, på länge. Det du tar upp är sådant alla behöver påminnas om och höra flera gånger i livet.
/Hilma Klasson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet NBV (Väst).

Tack för en fantastiskt bra föreläsning!
/Anna Fransson, pedagog på Lagmansgymnasiet i Vara

En mycket klok och tänkvärd föreläsning som jag varmt rekommenderar alla mina vänner att lyssna till. Speciellt er som arbetar inom skolvärlden, ni som har barn och ungdomar hemma och ni som ÄR ungdomar.
/Camilla Linusson, 49 år, Hästholmen