Infoga 3D-modeller i bildspel och 3D-anatomi i lärosal/ i mobilapp

Arrangör Ersta Sköndal Bräcke högskola
Tid 2020-10-15 10:002020-12-23 15:00
Plats Campus Ersta, plan 3, ALC-salen (sal 5), Stockholm
Anmälan: 20/10, kl. 13:00 - 14:00
 

Infoga 3D-modeller i bildspel och 3D-anatomi i lärosal/ i mobilapp

Vill du ha aktiva studenter som själva utforskar och inhämtar kunskap via 3D-anatomi med interaktivitet i föreläsningssalen? Att studenterna har interaktivitet vid 3D-modeller i dina föreläsningar kring t ex anatomi, omvårdnad och medicin eller i andra ämnen?


Innehåll och upplägg

Vi provar på 3D-anatomi: Visning av 3D-anatomi programvara installerad för både lärare och studenter, även med liggande tiltad TV-skärm (Prowise-skärmar finns  i sal 5 och sal 6 samt grupprum 6). 

Webblänk för ladda ned anatomi 3D på sin egen dator eller surfplatta/mobiltelefon (klicka på download i menyn på webbsidan): http://anatomylearning.com/en/

Infoga 3D-modeller i bildspel. Gå till PowerPoint > Infoga 3D-modeller kring medicin och omvårdnad i Bildspel (Power Point), se denna manual här: Infoga 3D-modeller kring medicin och omvårdnad i Bildspel (Power Point)_matbre2020-04-20.docx eller denna manual: Infoga 3D-modeller kring medicin och omvårdnad i Bildspel (Power Point)_matbre2020-04-20a.docx

Se kort videofilm (1 min) här hur du infogar 3D-modeller i PowerpointFrågor och diskussion vid workshop 
  • Hur kan vi engagera studenterna i aktivt lärande med själv undersöka, utforska och inhämta kunskap via 3D-modeller?
  • Vad behöver lärare och studenter för stöd använda 3D i TV-skärmarna i salarna och för infoga/använda 3D i sina bildpresenationer? 
  • Hur kan vi använda 3D för att få en förståelse för hur och vad studenterna lärt sig och vilka lärdomar kan sedan anpassas till andra aktiviteter i kursen? 


Innan vi träffas: Ladda ned programvaran Anatomy Learning i din dator, mobiltelefon eller surfplatta och bekanta dig med innehållet.

Se instruktionerna i manualen för infoga 3D-modeller i bildspel.


Kurskrav: Medtag mobiltelefon och egen portabel dator.

Plats: Vi är i ALC-lärosalen (Lärosal 5, Campus Ersta) och då tar vi upp till 10 deltagare per tillfälle. Det är workshop med egen dator.

Senaste anmälningsdatum: 1 dgr innan utbildningsträffarna. Först till kvarn!


All internutbildning är kostnadsfri. Avbokning och mer information, eller individuell handledning kontakta IKT-pedagog Mats Brenner, mats.brenner@esh.se eller 076-893 1061