Tävling Rättvik Dalarna Mountainbike Cykeltävling Cykla MTB Poängjakt

Rättviksjakten 2020

Arrangör Lustigsgården B&B
Tid 2020-05-16 10:0015:00
Plats Rättvik, IK Jarl Stadion
Lag om 2 personer
1000 kr
Lag om 3 personer
1300 kr

Rättviksjakten är ett lekfullt motionslopp i form av en poängjakt där ni tävlar i lag om två-tre personer.  Tävlingen har ingen utmarkerad bana, utan ni gör era egna strategiska vägval. Ni lägger själva er nivå så både den erfarne och den oerfarne cyklisten kan deltaga. Barn från 10 år och uppåt är välkomna, men måste då vara i lag med någon vuxen. Tävlingsområdet bjuder på allt från slingrande skogsstigar, landsväg genom skog och öppna landskap, några rejäla stigningar till hänförande utsikt. Med hjälp av cykel, karta och ibland lite mod gäller det att ta upp jakten för att samla ihop så många poäng som möjligt. Och dessutom hinna i mål i tid!

 

När startskottet går får varje lag årets karta med ett 60 tal kontroller utmarkerade. Vid en del utvalda kontroller finns en uppgift att lösa eller en aktivitet att utföra. Kontrollerna är olika mycket värda och ju svårare uppdrag desto högre värde. Vid vissa kontroller kan ni behöva lämna cykeln och ta er sista biten till fots. Det finns fler kontroller än det är möjligt att hinna med, så ni måste lägga upp en strategi för att komma i mål i tid med så många poäng som möjligt. Laget måste hålla ihop under hela tävlingen och får vara högst 30 m från varandra.

 

Start: Den 16 maj kl 10:00 vid IK Jarl-stadion i Rättvik.

Mål: Senast kl 15:00 vid IK Jarl- stadion. Sker målgång efter kl 15:00 är laget diskvalificerat.

 

Prisutdelning sker ca kl 16:00 vid IK Jarl. Omklädningsrum och duschmöjligheter finns på plats. De står öppna 08:00-16:30 under tävlingsdagen. Även cykeltvätt finns tillgänglig. Det finns möjlighet att köpa kaffe/te och smörgås innan start och efter målgång.

  

VÄLKOMNA TILL EN FARTFYLLD POÄNGJAKT!