INSTÄLLT PGA COVID-19 Komplikationer på implantat med tandläkare Christiansen

Arrangör Tandtekniska Laboratoriet i Ystad
Tid 2020-06-04 17:3019:45
Plats Aktergatan 4 , Ystad

Eventet stängt för nya bokningar

INSTÄLLT PGA COVID-19

TL Academy och Neoss

har nöjet att bjuda in till ett mycket intressant föredrag med Tandläkare Mats Christiansen den 4 juni 2020.

Mats Christiansen tog sin tandläkarexamen i Malmö 2001. Han har varit lärare på avd. för bettfysiologi och protetik på Tandvårdshögskolan i Malmö, drivit privatpraktik och varit övertandläkare på en svensk specialistklinik i England. Idag är han delägare i en remissklinik i centrala Köpenhamn, utför implantatoperationer på ett antal klinker i södra Sverige och driver Tandvårdsakademin i Ystad.

Mats började med implantat 2002 och har under åren arbetat med de flesta implantaten på marknaden och föreläser ofta både nationellt och internationellt inom implantologi, GBR och på senare år även inom digitalisering. Kliniken i Köpenhamn var den första kliniken i världen som betatestade Trios åt 3Shape och man arbetar mycket med utveckling och digitalisering och är idag helt digitala både inom kirurgi och protetik och bedriver mycket utbildningar inom området.

Tid och plats:

9 april 2020 kl 17:30 på TL (Aktergatan 4, Ystad)

17:30 Samling, rundvandring på TL för de som önskar samt lättare förtäring

18:15 föredraget startar

ca 19:45 slut

Innehåll:

Kvällens föredrag kommer att beröra de vanligaste och kanske mer ovanliga komplikationerna vid implantatbehandlingar. Vi kommer att beröra vad som krävs för att lyckas och för att få en hållbar behandling över tid. Kan leverantörerna leva upp till det man lovar eller är det bara luftslott? Vi kommer att beröra selektionskriterier som gör att implantatbehandlingar blir förutsägbara och med så god prognos som möjligt. Vi kommer även att beröra det digitala intåget inom implantologi och hur vi kan utnyttja detta hjälpmedel i vår vardag. Till sist lär vi oss känna igen vad som är periimplantit och vad som kan betraktas som remodellering eller avstannad periimplantit. Det blir en kväll med möjlighet att se misslyckanden och ställa alla frågor man tänker på, som vi tillsammans kan försöka reda ut.

GLÖM INTE MEDDELA EV ALLERGIER/MATPREFERENSER