Medan vi lever - kl 13, Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg

Arrangör Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg
Tid 2020-02-03 13:0015:10
Plats Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Medan vi lever - kl 13, Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg
 

Medan vi lever

Regi: Dani Kouyaté l 2016 l 1h 31 min l Språk: Svenska l Åldersgräns från 7 år 


Efter 30 år i Sverige bestämmer sig Kandia, en afrikansk kvinna i femtioårsåldern, för att flytta tillbaka till Gambia. Sonen Ibbe är precis på väg att slå igenom som hiphop-artist i Sverige, men bestämmer sig för att försöka hämta hem sin mamma. Det visar sig dock snart att mötet med hemlandet inte alls blir som de tänkt sig.

Medan vi lever berättar en universell historia om identitet i rörelse, en berättelse om förnekelse och om att acceptera sig själv och andra som de är. Det är en glädjefull men bitterljuv syn på att ”leva tillsammans” i en förvirrad värld.

Antirasistiska Filmdagar arbetar med en kombination av film och samtal. Direkt efter filmvisningen följer ett samtal kring filmens tema under cirka 30 min.


Du kan boka max 50 platser åt gången, vill du boka fler än så får du göra ytterligare en bokning.

Tillgänglighet: Hörslinga finns i salongen. Det finns plats för rullstol och permobil som går bra att reservera, boka i så fall en plats här på sidan först och hör sedan av dig till jenny.mork@adnbnorrakskane.se

Följ Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg på Facebook. Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg arrangeras av Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne i samarbete med ABF Helsingborg och med stöd från Kulturnämnden Helsingborg. 

För frågor kontakta jenny.mork@adbnorraskane.se.