Ägar-/Generationsskiften för framtiden

Arrangör Företagarna & Nyanlänt Företagande
Tid 2019-11-12 09:0016:00
Plats Elite Stadshotellet Västerås (Stora Torget 7), Västerås
Ägar-/Generationsskiften Hela dagen m lunch
 
Kl 9.00 Var och hur finner vi köpare utanför våra vanliga nätverk?
 
Kl 11.00 Business transfers: now more than ever!
 
Kl 13.00 Hur får vi företagare mer medvetna om sitt värde?
 
Lunch: jag är inte med hela dagen men önskar lunch
 

Programmet klart! Workshop om Ägar-/Generations-skiftes frågan! Västerås 12 november kl 9-16!

I åratal har det lyfts fram att, den stora boomen med företag som ska lämna över till nästa generation, är på gång. I ett flertal rapporter pratas det om mellan 60–100´000 företag som kommer försvinna, vilket de också gör. De lägger ned utan att reflektera över att deras service, där de verkat, skulle må bra av att leva kvar med en ny entreprenör vid rodret. Nu ska någon bygga upp en ny verksamhet och upparbeta nya kundkontakter vilka istället kunde lämnats över och skapat tilliten att tillsammans med den tidigare ägaren använda dem.

Det här resursslöseriet har vi fått projektmedel av Tillväxtverket och Nya Sparbanksstiftelsen för att se över. Syftet är att finna en modell/metod/er för att skapa bättre förutsättningar för utrikesfödda att ta över.

Vi bjuder in till en heldags-workshop där vi med era erfarenheter och kunskaper skapar nya sätt att tänka och fundera över vilka strukturer vi i systemen som är bra och vilka som behöver förändras för att göra det så smidigt som möjligt.

Vi har nu även skapat möjligheten att delta på något av de olika workshopsen om du inte kan delta hela dagen.

Vi vill ha dina kunskaper och erfarenheter med i diskussionerna om vad som funkar och vad vill vi ha mer utav?

Dessa punkter har vi:

Kl 9.00 Var och hur finner vi köpare utanför våra vanliga nätverk? Olivia Marrero WeLink Sweden inleder första workshopen med: Hur kan vi säkerställa att metoderna vi tar fram är inkluderande och målgruppsanpassade och då Hur ska vi ta tillvara den nya målgruppens perspektiv?

Kl 11.00 Värdering av företag – Business transfers: now more than ever! Hålls på engelska
av Dr Susanne Durst, Professor of Business Administration, Skövde Universitet

Kl 13.00 Hur når vi och skapar medvetenhet hos företagarna att deras verksamhet har ett värde även om det ekonomiska värdet inte är så stort? Hans Hallengren, Nyanlänt Företagande, sammanfattar intervjuer med näringslivschefer om detta ämne.

Kl 15.00 Charlotte Lundberg Favafond berättar om sitt arbete och ett alternativ till finansiering av företagande till de som finns på marknaden!

Vi ses på Stora hotellet i Västerås den 12 november och jobbar mellan kl. 9-16 (frukost från 8.30) Vi bjuder på förutom frukosten även lunch och fika. Du som inte är med hela dagen måste fylla i att du vill ha lunch.

• Har du en fråga som du vill att andra ska borra sin nyfikenhet i och se om det finns alternativa lösningar? Skicka in dem till hans.hallengren@nyanlantforetagande.se likaså om du har frågor om eventet.

Anmälan senast 11 november 2019

Vet du någon som borde vara med så sprid gärna eventet till dem.
Vi på Nyanlänt Företagande ser fram mot att träffas och jobba tillsammans!

Välkommen
/Hans Hallengren & Ove Jansson