MIX Frukostföreläsning 25 oktober 2019

Arrangör MIX Marknadsföreningen i Gävleborg
Tid 2019-10-25 07:0009:00
Plats Clarion Hotell Winn, Norra Slottsgatan 9, Gävle
Medlem
 
Fullbokad
Gäst
 

Prokrastinering och psykologin som får det gjort – i tid!

Har det hänt någon gång, kanske till och med flera gånger, att du har skjutit upp något, trots att du egentligen vet att det kan få negativa konsekvenser? Då är denna frukostföreläsning helt klart något för dig!

Alexander Rozental är legitimerad psykolog och forskare på Karolinska institutet i Stockholm samt UCL i London. Han har de senaste åren bland annat forskat om olika behandlingsinsatser vid prokrastinering och perfektionism. Han träffar även patienter på en privat mottagning i Uppsala och har tidigare gett ut böckerna ”Dansa på deadline” samt ”Tio i tolv” på Natur & Kultur. Nyligen medverkade han i Framgångspodden.

Prokrastinering, uppskjutandebeteende, handlar om att medveten fördröja genomförandet av ett tilltänkt handlingsförlopp trots insikten om att det kan leda till negativa konsekvenser. De flesta människor känner igen sig i fenomenet, för vissa kan det till och med leda till psykisk ohälsa, ekonomiska problem och fysiska besvär. Under denna frukostföreläsning kommer du att få lära dig om faktorerna som får oss att skjuta upp saker mot bättre vetande. Med hjälp av forskning och lärdomar från psykologi, ekonomi och neurovetenskap kommer du att få en överblick över varför vi ständigt förhalar saker samt vad du kan göra för att få dem gjorda - i tid.

Varmt välkommen!