De osynliga

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Plats Filmstaden Bergakungen, Göteborg
De osynliga
 

Ett center för hemlösa kvinnor tvingas stänga med kort varsel när kommunen ska spara pengar. Nu gäller det för socialarbetarna som driver centret att på tre månader hjälpa kvinnorna tillbaka in i samhället. För att lyckas skyr de inga medel. De utnyttjar skrupelfritt alla upptänkliga kontakter, förfalskar, hittar på och ljuger friskt. Allt är tillåtet!

Manuset bygger på Claire Lajeunies reportagebok ”Sur la route des invisibles: Femmes dans la rue” och i rollerna ser vi amatörskådespelare med egna erfarenheter av hemlöshet. De osynliga är fransk feel-good med förankring i verkligheten – en jordnära, empatisk och underhållande samtidsskildring.


regi: Louis-Julien Petit längd: 102 min
land: Frankrike 2019 talat språk: franska textat på: svenska

Efter filmen: Sarah Britz, Faktum. Sarah är chefredaktör på tidningen Faktum. Faktum säljs av människor som lever i hemlöshet eller annat socialt utanförskap och tidningen har vunnit flera priser för granskande reportage om bl. a psykvården och tolkverksamheten i Göteborg. Sarah har lång erfarenhet som journalist bl.a arbetade hon på Göteborgsposten under många år.